Izaberite stranicu


Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija (VPŠSS) dr Jelena Damnjanović potpisali su u ponedelјak, 26. juna 2017. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u Novom Sadu.


Cilј potpisivanja Sporazuma jeste uspostavlјanje dugoročne poslovne saradnje, koja podrazumeva zajednički rad na realizaciji studijskih programa, povezivanje sa privrednim subjektima u cilјu obezbeđivanja stručne prakse za studente VPŠSS.


– Sporazumom su obuhvaćena i zajednička istraživanja, rad na projektima, kao i organizacija stručnih i naučnih skupova. Jedan od prioritetnih cilјeva PKV je uvezivanje nauke i privrede, kako bi se ojačao privredni ambijent na prostoru AP Vojvodine, rekao je predsednik Vučurević.


Da je današnje potpisivanje Sporazuma značajno i za VPŠSS, rekla je i direktor dr Jelena Damnjanović, istakavši da je Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu jedina visoka poslovna škola na teritoriji AP Vojvodine.


– Zbog toga nam je, kao školi takvog profila, neophodna saradnja sa privredom. Naš cilј, misija i namera jeste da uspostavimo što tešnju saradnju sa preduzećima sa teritorije AP Vojvodine, kako bi naši studenti mogli što pre i što bolјe da se pozicioniraju na tržištu rada, tačnije da se zaposle odmah nakon završenih studija, rekla je dr Jelena Damnjanović.


Svečanom potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji prisustvovali su i koordinator za razvoj i privredu VPŠSS, dr Biserka Komnenić i koordinator rada udruženja PKV,mr Dragomir Đukić.