Izaberite stranicu


SVEČANI PRIJEM STUDENATA PRVE GODINE


 


Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević pozdravio je danas, 9.10.2017. godine 58. generaciju studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu i čestitao im početak obrazovanja u ovoj viskokoškolskoj ustanovi.


Milićević je naveo da savremeno društvo zahteva da se svi neprestano edukujemo i stičemo nova znanja i nove veštine, jer je to jedini pravi put u 21. veku i pravo bogatstvo svakog pojedinca i društva u celini.


„Država Srbija, njena Vlada i Pokrajinska Vlada čine mnogo toga da mlade ljude usmere i ohrabre na putu sticanja znanja i neprekidne edukacije i obrazovanja“, istakao je Milićević.


On je dodao da je obaveza nadležnih incitucija da omoguće adekvatne uslove za nesmetano odvijanje kvalitetnog studijskog programa, čijim pohađanjem će studenti učiniti i sebe i svoju državu uspešnijima i bogatijima.


Studentima se obratio i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i poželeo im da istraju na putu koji je pred njima.


Direktorka škole dr Jelena Damnjanović zahvalila je Pokrajinskoj vladi na saradnji i izdvojenih sedam miliona dinara za sanaciju krova ove visokoobrazovne ustanove.