Izaberite stranicu


Pozivamo studente škole da prisustvuju NTC radionici  “Funkcionalno znanje – zabavne vežbe i metode učenja” u sredu, 17.01.2018. godine u 11h u svečanoj sali škole. Radionicu će održati Vuk Rajović i Nemanja Bojanić.


Mensa -NTC sistem učenja je specijalizovani program koji je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja, a koji se sprovodi u 15 država Evrope. Autor programa je dr Ranko Rajović, osnivač MENSE Srbije i dugogodišnji član četvoročlanog komiteta svetske Mense za darovitu decu. U okviru Mense, odsek za darovite NTC, godinama istražuje problematiku poboljšanja intelektualnih sposobnosti. Dokazano je da reproduktivno učenje za mozak ne postoji, zato ga treba dobro upoznati, kako bismo mu prišli na što bolji način, i iskoristili puni kapacitet, a sve to kroz zabavne vežbe i metode učenja.


Polaznici radionici upoznaće se sa NTC sistemom učenja, saznaće više o tome kako naš mozak radi, kako da lakše savladaju svoje gradivo i  izoštre svoje misaone procese.