Izaberite stranicu


Dana 14.3.2018. godine pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je ugovore u vrednosti od 57,5 miliona dinara za 18 javnih ustanova sa teritorije AP Vojvodine, namenjenih za realizaciju projekata štedlјive rasvete.


Među tim institucijama je i naša škola koja je od AP Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dobila 3,9 miliona dinara bespovratnih podsticajnih sredstava.


Prema rečima Nenada Grbića, mera energetske efikasnosti, koju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je, pre svega, jer se rasterećuju budžeti lokalnih samouprava i javnih ustanova, pa se preostala sredstva mogu preusmeriti za realizaciju drugih, prioritetnih aktivnosti.


Sekretar je istakao da će realizacijom današnjih ugovora ostvarena ušteda za električnu energiju iznositi oko 7,5 miliona dinara na godišnjem nivou. Kako je naglasio, određeni efekti ostvariće se i u pogledu smanjenja emisije štetnih gasova za oko 59 odsto.


U našoj pokrajini svega tri odsto javnih ustanova ima led rasvetu. Takođe, na svakih sto javnih ustanova, tek tri raspolaže automatskim systemom upravlјanja rasvetom. Zato, kako je resorni sekretar naveo, ima još mnogo prostora za uštedu i istovremeno uvođenje kvalitetnije rasvete.


Ponosni smo što Vlada AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj prepoznaju naš trud i napore na unapređenju škole i što nam daju bezrezervnu podršku na putu ka uspehu.