Izaberite stranicu

Sajam zapošljavanja i stručnog usavršavanja za naše studente održan je u sredu, 23. maja, u holu Visoke poslovne škole strukovnih studija.
Na sajmu se predstavilo 20 kompanija iz sektora bankarstva, turizma i IT sektora, a posetilo ga je oko stotinu studenata, kako iz naše škole tako i sa ostalih fakulteta.
Neke od kompanije sa kojima su studenti uspostavili poslovni kontak su: Erste banka, Societe Generale banka, Dunav osiguranje, Univerzal, Victoria Logistic, Grand motors, Mačkov podrum, Generali osiguranje, DDOR Novi Sad, Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Hotel Premier Aqua, ComData, IT Engine, Turistička organizacija Vojvodine, itd.
Ovo je prvi ovakav sajam koji je VPŠ organizovala, s ciljem da se studentima pomogne da lakše pronađu posao iz struke. Povrh svega, sajmovi poput ovog povezuju visokoškolske ustanove sa privredom, što je izuzetno važno za smanjenje nezaposlenosti među mladima.
Zbog ogromnog interesovanja i zaista velike posećenosti, direktorka škole Jelena Damnjanović najavila je da će se praksa spajanja školovanog kadra i privrednog sektora nastaviti i u buduće.