Izaberite stranicu

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас Европско универзитетско првенство у дебати, које се до 4. августа одржава на Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду, истакавши да не постоји бољи пут до правих решења у било којој области друштвеног живота од отворене и аргументоване дебате.

„Дебата је веома значајна јер омогућава изношење ставова свих учесника и током овог такмичења говорићете о актуелним темама и проблемима, а сигуран сам и одговорити решењима на њих“, истакао је председник Мировић.

Обраћајући се учесницима, председник Мировић рекао је да добра дебата мора да подразумева и пажљиво слушање и анализу аргумената које износе сви актери, те да стога морају бити спремни прихватити аргументе који су супротни њиховом уверењу.

„Желим вам да у сваку од дебата уложите и последњи атом своје интелектуалне снаге, свог знања и своје реторичке вештине и верујем да ће победити снага аргумената“, поручио је председник Мировић.

Председник Балканског дебатног друштва Јован Петронијевић рекао је да је циљ овог пројекта промоција дебате као начина комуникације, те додао да је веома значајно за развој високог образовања што је управо Нови Сад домаћин за 700 дебатера са више од 100 универзитета.

Директорка Високe пословне школе струковних студија у Новом Саду Јелена Дамњановић истакла је задовољство чињеницом да је та школа по трећи пут домаћин такмичењу у дебати, пожелевши свим учесницима успешно, аргументовано надметање.

Отварању Европског универзитетског првенства у дебати присуствовала је и заменица Покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић.