Izaberite stranicu

Delegacija Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, na čelu sa direktorkom dr Jelenom Damnjanović, bila je u poseti Visokoj medicinskoj i poslovno-tehnološkoj školi strukovnih studija u Šapcu, gde je juče potpisan i ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji.

Tom prilikom je direktorka škole, dr Jelena Damnjanović, istakla da su u pitanju dve institucije koje imaju široku perspektivu za razvoj i osnovnih i master studija. Kvalitet obrazovanja može da se postigne razmenom profesora i studenata, kao i zajedničkim učešćem na evropskim projektima, sa kojima je naša škola intenzivno započela u prethodnom periodu, rekla je direktorka škole.

Dr Nikola Jančev, direktor Visoke medicinske i poslovno-tehnološke škole strukovnih studija, naglasio je da su dve državne ustanove donele odluku da počnu da rade zajedno, razmenjuju iskustva i profesore, da studenti uzajamno sarađuju, inoviraju znanja, učestvuju na projektima i posle završetka škole budu spremni za život i posao.

Saradnja dve državne institucije će doprineti boljem položaju studenata, studiranju po najsavremenijim standardima, saradnji studentskih parlamenata, proširivanju studijskih smerova i usavršavanju studenata, kako bi se stvorili uslovi za ostanak mladih stručnjaka u zemlji nakon završetka studija.