Izaberite stranicu

Centrifuga se ponovo vrti! Konkurs za podršku inovativnim projektima iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja otvoren je do 26. maja, a svi zainteresovani mogu se prijaviti onlajn, na sajtuwww.superste.net.

Erste Banka, u okviru programa donacija Superste, otvara konkurs za mlade, kreativne, hrabre i odlučne ljude kojima je potrebna finansijska i mentorska podrška da aktivističke ideje pretvore u realnost. Program Superste se u novom, digitalnom format realizuje već 5 godina, a u zajednici je prepoznat po edukaciji i mentorskoj podršci koju mladi dobijaju u toku konkursa, ali i realizacije projekta.

Na Centrifugu mogu da se prijave registrovane organizacije i neformalne grupe, odnosno timovi koji broje od 3 do 10 članova starosti između 16 i 35godina. Jedan od uslova konkursa je da projekti budu realizovani u gradovima gde Erste Banka ima filijale, osim kod digitalnih projekata koji se realizuju na Internetu.

U okviru Superste programa biće organizovan niz edukativnih događaja, gde mladi mogu da razmenjuju ideje i iskustva, da rade sa mentorima, ali i iskoriste ih za umrežavanje i druženje. Detaljnije informacije o događajima se nalaze na linku https://www.superste.net/dogadaji/

Superste mentorski tim pomaže timovima u svim oblastima važnim za realizaciju projekata – od dizajna, preko marketinga i komunikacija, do pisanja projekata i budžeta. Učesnici projektne ideje razvijaju uz mentorsku pomoć, i to sve do finala, kada projekte prezentuju žiriju. Pre finalnog izbora pobednika, uključena je i zajednica – i to tim Superznalkinja koji bira 40 najboljih projekata, dok se onlajn glasanjem na društvenim mrežama i Superste platform biraju polufinalisti.

Od dvadeset projekata sa najvećim brojem glasova zajednice, žiri nakon prezentacija bira deset projekata koji dobijaju podršku od 500.000 dinara, dok jedan projekat sa najvećim brojem glasova putem Tvitera, Fejsbuka i Superste platform dobija 100.000 dinara.

Superste program Erste Banka realizuje sa Trag fondacijom, a svi nagrađeni projekti u aktuelnom ciklusu Centrifuge treba da budu realizovani u toku 2020. godine.

Radujemo se vašim pitanjima i prijavama! Dostupni smo na superste@erstebank.rsisuperste@tragfondacija.org.