Izaberite stranicu

Дана 18.05.2022. год. у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду одржана је научно-стручна конференција „ЕУ за младе – изазови и могућности“ у хибридном формату.

Конференцију је отворила директорка Школе и члан пројектног тима др Јелена Дамњановић, а потом су се присутнима, као уводни говорници, обратили Нела Милишић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, др Драган Стојановић, Еразмус амбасадор за високо образовање, Драган Филиповић, начелник Школске управе Београд и др Наташа Папић-Благојевић, руководилац пројекта.

Као учесници панела I под називом „Теме о Европској унији у средњим школама“, присутнима су се обратили проф. др Мирослав Јовановић са Универзитета у Женеви и Александра Ковачевић, професор у Рачунарској гимназији „Смарт“ из Новог Сада.

Као учесници панела II под називом „Млади, образовање и запошљавање“, присутнима су се обратили проф. др Бобан Весин са Универзитета у Вестфолду, Норвешка и Соња Марјански Лазић, професор у Економско-трговинској школи „Јован Трајковић“ из Зрењанина.

Као учесници панела III под називом „Србија као кандидат за ЕУ: могућности за младе“, присутнима су се обратили Мина Радмиловић Пјевац из Фонда „Европски послови“ АП Војводине, др Жељко Рачић, Еразмус координатор Високе пословне школе струковних студија и др Биљана Станков, члан пројектног тима.

Као учесници панела IV под називом „Волонтеризам, култура и спорт“, присутнима су се обратили др Александра Терзић, виши научни сарадник из Географског института „Јован Цвијић“ САНУ из Београда  и др Ана Јовичић Вуковић, члан пројектног тима.

Детаљније о пројекту INEES можете погледати на сајту