Izaberite stranicu

Конкурси и стипендије

Министарство образовања Арапске Републике Египат – Египатски културни центар за учење арапског језика

* Главни програм: који се састоји од девет нивоа, и то: уводни почетни ниво

(А0) – почетни ниво (А1) – виши почетни ниво (А2) – уводни средњи ниво (Б0) – средњи ниво (Б1) – виши средњи ниво (Б2) – уводни напредни ниво (Ц0) – напредни ниво (Ц1) – највиши ниво (Ц2). Курс је отворен за најмање 8 полазника.

* Програм египатског дијалекта: који се састоји од седам нивоа. Курс је отворен за најмање 8 полазника.

* Програм развоја вештина: као што су вештине причања, слушања, читања и писања. Курс је отворен за најмање 8 полазника.

Треба поменути да Центар користи онлајн наставу преко Zoom платформе, као и додатне апликације за студије у Центру и праћење полазника ван учионице. Полазници добијају цертификате које је одобрило Министарство за високо образовање којима се потврђује да су савладали дати ниво и у сертификату се уписују оцене након завршетка нивоа у трајању од 80 часова, као и о спровођењу завршног теста у оквиру којег се тестирају четири језичке вештине (слушање – причање – читање – писање). Полазници такође полажу тест за проверу четири језичке вештине након завршетка 40 часова без добијања сертификата.

За додатне информације, заинтересовани кандидати се могу обратити Амбасади АР Египат у Београду, путем мејла – office@egyptemb.rs .

 

Документација за стипендије Арапске републике Египат

 

Документација за стипендије Краљевине Саудијске Арабије

 

Документација за стипендије Државног универзитета у Јеревану

 

Документација за стипендије Владе Мексика

 

Документација за стипендије Републике Италије за академску 2023/2024. годину

 

Документација за стипендије Краљевине Мароко за академску 2023/2024. годину

 

Летњи курс румунског језика у 2023. години.

 

Стипендије Ирака

  • Амбасада Р. Ирак у Београду је од 15. марта 2023. године покренула програм стипендирања страних студената под називом „Студирај у Ираку“, за студенте и истраживаче из окружења и света.Све информације су доступне на веб страници : https://studyiniraq.scrdiraq.gov.iq