Izaberite stranicu

Konkursi i stipendije

Ministarstvo obrazovanja Arapske Republike Egipat – Egipatski kulturni centar za učenje arapskog jezika

* Glavni program: koji se sastoji od devet nivoa, i to: uvodni početni nivo

(A0) – početni nivo (A1) – viši početni nivo (A2) – uvodni srednji nivo (B0) – srednji nivo (B1) – viši srednji nivo (B2) – uvodni napredni nivo (C0) – napredni nivo (C1) – najviši nivo (C2). Kurs je otvoren za najmanje 8 polaznika.

* Program egipatskog dijalekta: koji se sastoji od sedam nivoa. Kurs je otvoren za najmanje 8 polaznika.

* Program razvoja veština: kao što su veštine pričanja, slušanja, čitanja i pisanja. Kurs je otvoren za najmanje 8 polaznika.

Treba pomenuti da Centar koristi onlajn nastavu preko Zoom platforme, kao i dodatne aplikacije za studije u Centru i praćenje polaznika van učionice. Polaznici dobijaju certifikate koje je odobrilo Ministarstvo za visoko obrazovanje kojima se potvrđuje da su savladali dati nivo i u sertifikatu se upisuju ocene nakon završetka nivoa u trajanju od 80 časova, kao i o sprovođenju završnog testa u okviru kojeg se testiraju četiri jezičke veštine (slušanje – pričanje – čitanje – pisanje). Polaznici takođe polažu test za proveru četiri jezičke veštine nakon završetka 40 časova bez dobijanja sertifikata.

Za dodatne informacije, zainteresovani kandidati se mogu obratiti Ambasadi AR Egipat u Beogradu, putem mejla – office@egyptemb.rs .

 

Dokumentacija za stipendije Arapske republike Egipat

 

Dokumentacija za stipendije Kraljevine Saudijske Arabije

 

Dokumentacija za stipendije Državnog univerziteta u Jerevanu

 

Dokumentacija za stipendije Vlade Meksika

 

Dokumentacija za stipendije Republike Italije za akademsku 2023/2024. godinu

 

Dokumentacija za stipendije Kraljevine Maroko za akademsku 2023/2024. godinu

 

Letnji kurs rumunskog jezika u 2023. godini.

 

Stipendije Iraka

  • Ambasada R. Irak u Beogradu je od 15. marta 2023. godine pokrenula program stipendiranja stranih studenata pod nazivom „Studiraj u Iraku“, za studente i istraživače iz okruženja i sveta.Sve informacije su dostupne na veb stranici : https://studyiniraq.scrdiraq.gov.iq