Izaberite stranicu

НАШИ СТУДЕНТИ НА ПРАКСИ

Софијa Ковачевић

Софијa Ковачевић

Моје искуство - Едукативни центар

Током праксе у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама имала сам привилегију да радим у атмосфери која је била подстицајна и подржавајућа. Радни колектив, иако мањи, био је изузетно уједињен и пријатан. Сваки члан тима био је отворен за разговор и спреман да одговори на моја питања и пружи савете. Имала сам слободу да изразим своје идеје и мишљења, што је допринело осећају важности и припадности тиму. Запослени су делили са мном своја искуства и савете о пословању што ми је омогућило да стекнем дубље разумевање индустрије и пословних процеса.Захваљујући овом искуству, стекла сам не само професионалне вештине, већ и упознала драгоцене људе..

Исидора Стамболија

Исидора Стамболија

Моје искуство - Уљарице Бачка

Ја сам Исидора Стамболија, студент треће године на смеру Трговина и међународно пословање. Успешна сарадња наше Школе са предузећем Уљарице Бачка ми је пружила прилику за стручну праксу. Током праксе у овом предузећу, стекла сам бројна нова знања која су директно повезана са мојим студијским програмом. Такође, имала сам прилику да стечена знања са факултета применим у практичним ситуацијама. Запослени су ме срдачно дочекали, успоставили смо сјајну комуникацију, и брзо су ме интегрисали у тим. Ово искуство је за мене било изузетно корисно, како у професионалном смислу, тако и на личном нивоу.

Милан Мијатов

Милан Мијатов

Моје искуство - Дијамант Зрењанин

Ја сам Милан Мијатов, студент сам треће године на смеру Финансије и банкарство. Школа ми је омогућила прилику да обављам праксу у предузећу „Дијамант“ у Зрењанину. Ова пракса ми је омогућила да се упознам са начином функционисања једног успешног и великог предузећа.

У том окружењу, запослени су били изузетно колегијални и брзо су ме прихватили као део тима. Њихова спремност да одговарају на моја питања и помогну у решавању недоумица допринела је мом учењу и развоју. Време проведено на пракси било је изузетно корисно за проширивање мог знања, посебно у областима маркетинга, финансија и менаџмента.

Топло препоручујем свима да искористе прилику за праксу у овом предузећу, јер осим што ће унапредити своје постојеће знање, стећи ће и нова искуства која ће им бити од користи у будућим пословним изазовима.

Никола Љубинац

Никола Љубинац

Моје искуство - Ерсте банка

Ја сам Никола Љубинац и тренутно сам студент треће године на смеру Финансије и банкарство. Ово је већ други пут да праксу обављам у Ерсте банци и могу рећи да је моје искуство било изванредно. Захваљујући претходном искуству и додатном знању које сам стекао током студија, осећао сам се много сигурније у банкарском окружењу, што је олакшало комуникацију са колегама. Особље је било изузетно љубазно и спремно да ми пружи све неопходне информације и објашњења. Проведено време на пракси било је врло занимљиво и продуктивно и уживао сам у сваком тренутку.

Драгана Маринков и Јелена Kовачевић

Драгана Маринков и Јелена Kовачевић

Наше искуство - Grand tours

Драго нам је што смо имале прилику да похађамо праксу у туристичкој агенцији “Grand tours”. Упознале смо нове људе, који су нам помогли да савладамо неке нове задатке, који ће нам много значити, како у даљем школовању, тако и касније у раду.

Нина Перин

Нина Перин

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Нина Перин. Стручну праксу обављала сам у Ерсте банци а.д. Запослени су били јако пријатни према мени и заиста су се трудили да ми покажу како се обављају сви радни задаци. Веома сам задовољна праксом, стекла сам једно ново искуство и препоручујем свим студентима да се пријаве за исту. Ја ћу се сигурно опет пријавити када буде отворен конкурс.

Марко Срдић

Марко Срдић

Моје искуство - Фонд Европски послови АП Војводине

Моје име је Марко Срдић. Имао сам прилику да обављам праксу у „Фонду Европски послови АП Војводине“. За мене ова пракса представља изузетну могућност да се још током студија нађемо на неким позицијама које нас очекују по завршетку студија, као и да стекнемо значајна практична искуства. Посебно бих истакао своје задовољство у вези са  пруженом приликом да похађам обуку коју реализује Фонд под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“. Ова обука ми је омогућила да се на практичан начин упознам са активностима фонда и начином писања пројеката. Целокупно искуство током праксе је изузетно и сваком бих препоручио да искористи ову прилику.

Тамара Петковић

Тамара Петковић

Моје искуство - Ерсте банка

Праксу сам обављала у Ерсте банци у Пупиновој палате у Новом Саду. Сви запослени су били веома љубазни и располозени да ми објасне све сто ме је занимало у вези са послом са којим зелим да се бавим у будуцности. Радо сам обављала различите мање послове које ми је поверавао ментор. Презадовољна сам праксом и сигурно цу се опет пријавити кад буде било прилике за то.

Јелена Бурић

Јелена Бурић

Моје искуство - Grand Tours

Моје име је Јелена Бурић. Стручну праксу сам обављала у туристичкој агенцији Grand Tours, Искуство са праксе је лепо и пријатно. Менторке Драгана и Јелена су биле на располагању за сва питања и недоумице. Захваљујем се на овој прилици која ми је омогућила да научим  нешто ново везано за туризам.

Александра Митровић

Александра Митровић

Моје искуство - Ерсте банка

Стручна пракса у Ерсте банци ми је пружила прилику да се упознам са разлицитим пословима у банарском сектору и веома сам задовољна са запосленима који је увек били спремни да ми одговоре на свако постављено питање. Гледајући како обављају радне задатке и уз њихова објашњења схватила сам како функционише банкарски систем. Сматрам да сам на тај начин стекла одређено знање и искуство које ће ми послузити након заврсетка студија. Свима бих препоручила да се пријаве за праксу јер је веома занимљиво и позитивно искуство. Ја се дефинитивно пријављујем следеће године поново.

Милица Бокшић

Милица Бокшић

Моје искуство - Ерсте банка

Током стручне праксе у филијали Ерсте банцке у Сремским Карловцима стекла сам ново знање и искуство у услуживању клијената, отварању потребне документације при одобравању кредита, осигурања, активирању дозвољених минуса, благајничком раду, архивирању пасивне банкарске документације и сл. Заиста сам задовољна резултатом праксе и неизмерно сам захвална фантастичној менторки и дивним радницама које су биле максимално љубазне и вољне да одговоре на свако моје питање, као и да ми пруже помоћ при реализацији задатих активности. Искрено препоручујем својим колегама да се пријаве за обављање праксе Центру за развој каријере, јер сам на основу свог двогодишњег искуства сигурна да Центар остварује одличне сарадње са пажљиво одабраним организацијама, погодним за учење и развој. 

Анђела Клецин

Анђела Клецин

Моје искуство - ОТП банка

Моје искуство са праксе из ОТП банке је одлично! Праксу сам обављала месец дана и мој посао се односио на дигитализацију клијената. Анкетирала сам  клијенте да ли користе м-банкинг и помагала им да инсталирају. – Анђела Kлецин

Ивана Вучић

Ивана Вучић

Моје искуство - Ерсте банка

Када сам уписала смер Финансије и банкарство имала сам жељу да на овакав начин упознам свет банкарства. Управо то ми је омогућила пракса у Ерсте банци. Било ми је задовољство добити такву прилику, која ми веома значи и која ће ми остати увек упечатљива .Током праксе стекла сам значајно искуство, запослени у филијали су били и више него пријатни и вољни да ми на занимљив начин пренесу знање. Мој целокупан утисак је и више него позитиван. Ивана Вучић

Милица Попетру

Милица Попетру

Моје искуство - Фонд “Европски послови”.

Пре свега се желим да се захвалим на пруженој прилици да реализујем праксу у Фонду “Европски послови”. Веома сам задовољна праксом и свима бих препоручила исту. Имала сам прилику да се боље упознам са пројектима ФЕПа, институцијама ЕУ и да научим више о пројектном финансирању као и да сазнам за Програм Дигитална Европа. Такође бих желела да нагласим да су сви запослени у Фонду веома љубазни и да сам увек могла некоме да се обратим када ми је била потребна помоћ.

Милица Николић

Милица Николић

Моје искуство - Ерсте банка

Праксу сам обављала  у кредитно-саветодавној филијали Ерсте банке. Поред обимног посла, запослени су увек били вољни да ми објасне како се и шта ради. Задовољна сам праксом, једно ново стечено искуство, а и доста нових знања. Поново ћу се пријавити за праксу када за то додје време. – Милица Николић

Наташа Голубовић

Наташа Голубовић

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Наташа Голубовић и студент сам треће године на смеру Финансије и банкарство-студије на даљину. У току зимског семестра, стручну праксу сам обављала у Ерсте банци у филијали Пупинова палата, и то је био мој први избор. Истакла бих да је ово други пут да сам стручну праксу обављала у Ерсте банци захваљујући Центру за развој каријере наше школе. Током обављања струцне праксе имала сам прилику да пратим рад саветника и учествујем активно у свим неопходним задацима које сам добила од ментора  што ми је помогло да продубим своја постојећа знања, и вештине. Сви запослени су били изразито љубазни и срдачни, доступни за свако питање. Драгим колега саветујем да се пријаве на конкурс за струцну праксу наше школе и искористе шансу да се упознају са радом великих предузећа сто је свакако лепа прилика током студија. – Наташа Голубовић

Илдико Лаки

Илдико Лаки

Моје искуство - Туристичка организација Војводине

Јако сам задовољна са праксом у Туристичкој организацији Војводине. Сви запослени су дивни, посебно ментор који ми је додељен. Сви су били опуштени и радо су ме упутили у послове којима се организација бави. Током праксе ја сам била сам задужена за туристе из Мађарске, едитовала сам брошуре на мађарском језику, смишљала различите слогане за сајт и слично. – Илдико Лаки

Анђела Ракић

Анђела Ракић

Моје искуство - Ерсте банка

Веома сам задовољна како је протекла моја пракса у Ерсте банци. Сви запослени су били веома пријатни и потрудили су се да ми приближе како се одвија посао у банци. С обзиром да овај посао носи велику одговорност, током сваког дана имала сам неке мање радне задатке, које сам врло радо извршавала. Уз помоћ запослених у банци, гледајући како они обављају свој посао, стекла сам почетно знање. Засигурно ћу се пријавити на још неки од конкурса за реализацију стручне праксе. – Анђела Ракић

Ержебет Мате

Ержебет Мате

Моје искуство - Турситичка агенција Мозаик 021

На пракси сам била у турситичкој агенцији Мозаик 021. Јако сам задовољна. Било ми је занимљиво. – Ержебет Мате

Теодора Кнежевић

Теодора Кнежевић

Моје искуство - Ерсте банка

На пракси сам била у Ерсте банци у Новом Саду. Све је протекло веома лепо и у експозитури у којој сам била су  сви пријатни и веома љубазни. Поред пуно својих обавеза током дана, увек су налазили времена да ми објасне оно сто ми није било јасно. Доста тога сам научила током праксе, што ми је веома важно због посла којим желим да се бавим у будућности.Током две недеље испратила сам рад на благајни са физицким и са правим лицима, а и саветници су ми објаснили делове посла који они обављају.Презадовољна сам и сигурно цу следећи пут када буде била прилика опет да се пријавим. – Теодора Кнежевић

Ивона Веселиновић

Ивона Веселиновић

Моје искуство - Ерсте банка

Као студент мастер студија, за обављање стручне праксе одабрала сам Агенцију за енергетику Града Новог Сада. На стручној пракси имала сам могућност да знање које сам стекла на факултету применим у практичном раду. Сматрам да је пракса у овом предузећу идеалан избор за оне колеге које интересује рачуноводство и финансије. Посебну захвалност одајем менторки, која је изузетно љубазна, приступачна и професионална у обављању свог посла и дељењу знања. Својим колегама препоручујем да се пријаве преко Центра за развој каријере да обављају праксу у предузећу које одговара њиховим интересовањима. – Ивона Веселиновић

Софија Ковачевић

Софија Ковачевић

Моје искуство - ОТП Банка

Центар за развој каријере наше школе ми је пружио прилику да обављам стручну праксу у ОТП банци у трајању од две недеље. При почетку моје праксе, радни колектив ме је срдачно дочекао и пружио подршку. Сви чланови су били љубазни и спремни да одговоре на моја питања и пруже помоћ у сваком тренутку. Осетила сам да ме колеге третирају као равноправног члана тима, пружајући ми прилику да се активно укључим у пројекте и допринесем својим идејама, креативношћу и предлозима. Посебно сам ценила тимски дух који је владао у радном колективу, сарадња и дељење знања ради остварења заједничког циља. Током протекле стручне праксе стекла сам драгоцено искуство и боље разумела функционисање банкарског сектора. Сарадња са искусним стручњацима из различитих одељења ОТП банке ми је помогла да проширим своје знање и вештине у областима као што су управљање ризицима, продаја финансијских производа и услуга, као и управљање односима са клијентима. Са сигурношћу могу да тврдим да сам имала изузетно позитивно искуство при обављању праксе и свима бих предложила да се пријаве за исту. – Софија Ковачевић

Бојана Ковачевић

Бојана Ковачевић

Моје искуство - ОТП банка

Моје име је Бојана Ковачевић. Студент сам прве године мастер студија на смеру Међународно пословање и финансије. Преко Центра за развој каријере успешно сам реализовала праксу у ОТП банци у Новом Саду. Приликом релизације праксе проширала сам практична знања из области банкарства. Моје искуство из ове банке је изузетно позитивно, запослени су били веома пријатни и професионални. Изузетно ми је драго што сам имала прилику да обављам праксу током студија и препоручујем свим студентима да конкуришу за праксу у неком од предузећа са којима наша Школа има развијену сарадњу и опробају се у свом будућем занимању.

Милица Бокшић

Милица Бокшић

Европски послови

Током обављања двонедељне стручне праксе у Фонду „Европски послови“ АП Војводина, стекла сам доста знања о функционисању пословних токова Европске уније. Поред тога,  стекла сам знања о темељима Европске уније, могућностима финансирања из ЕУ фондова, пројектима, буџетирању пројеката и законским формалностима које су везане за пројекте. Схватила сам колико је обављање послова везаних за сарадњу са Европском унијом у Фонду, значајно за развој Републике Србије и њено приближавање чланству у ЕУ. Пресрећна сам и задовољна што сам имала прилику да обављам стручну праксу у овом предузећу и да стекнем потпуно ново искуство, као и нови поглед на европски пут наше земље.  – Милица Бокшић

Сара Савић

Сара Савић

Европски послови

Моје име је Сара Савић. Студент сам друге године на смеру Финансије и банкарство. Моје искуство током праксе у Фонду Европски послови АП Војводине је веома позитивно. Запослени пружају константну подршку студентима на пракси што подстиче на упорност, креативност и колегијалност. Препоручујем свим студентима да се пријаве за обављање праксе коју организује Центар за развој каријере у нашој школи. Ја сам имала сам прилику да стекнем нова знања и искуство које ће ми значити у будућности и захвална сам на указаној прилици.

Милица Антонић

Милица Антонић

ОТП банка

Моје име је Милица Антонић. Студент сам друге године смера Финансије и банкарство, студије на даљину. Преко Центра за развој каријере конкурисала сам за стручну праксу и исту обавила у ОТП банци. Запослени у банци су ме дивно дочекали, били су љубазни, пријатни, увек спремни да ми објасне све што ме је занимало. Менторка у предузећу ме је информисала о тематици и објаснила како систем функционише. Помогла ми је да усвојим знање које ћу сигурно моћи да употребим након завршетка школовања. Препоручила бих свим студентима да конкуришу за обављање стручне праксе преко Центра за развој каријере, јер ће им искуство са праксе сигурно значити у будућности.

Наташа Голубовић

Наташа Голубовић

Ерсте банка

Моје име је Наташа Голубовић. Студент сам друге године на смеру Финансије и банкарство – студије на даљину. Преко Центра за развој каријере Високе пословне школе, добила сам прилику да обављам стручну праксу у Ерсте банци, у трајању од 10 дана. Моје искуство је врло позитивно, менторка као и сви запослени у филијали су били изузетно љубазни, отворени за сарадњу, пренели су ми основна знања из области којом желим да се бавим у будућности – а то је свакако банкарство. Сматрам да је шанса коју нуди Центар за развој каријере наше Школе нешто што ниједан студент не би требало да пропусти, јер пружа доста могућности, и то је  јединствена прилика студената да виде како функционише пословни свет за који смо се опредилили. И за крај ћу изразити велику захвалност нашој Школи, Центру за развој каријере, као и Ерсте банци, која ми је понудила посао, који сам са задовољством прихватила.

Дуња Лазаров

Дуња Лазаров

Ерсте банка

Похађајући праксу у Ерсте банци коју ми је обезбедила Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду, усвојила сам знања која ћу моћи искористити у даљем раду након завршеног факултета. Упознала сам се са програмом који користи банка и утемељила претходна знања која сам стекла на факултету. Последњег дана праксе добила сам и понуду за посао на позицији мобилног благајника и на тај начин сам се запослила. Имала сам јако лепо искуство у филијали у којој сам била распоређена и из тог разлога бих свима препоручила да се преко “Центра за развој каријере и стручну праксу”  наше Школе пријаве за обављање праксе у предузећима са којим школа сарађује. Дуња Лазаров

Ивона Веселиновић

Ивона Веселиновић

Фонд европски послови АП Војводине

Приликом обављања стручне праксе у Фонду европски послови АП Војводине проширила сам теоријско знање, које стичем на предмету Трговина и инвестирање Европске уније са практичним пословима. Имала сам могућност да се упознам са целокупним радом Фонда од оснивања до данас. Током двонедељне стручне праксе свакодневно сам обављала активности и задатке, који су креирани од стране запослених. У извршавању тих активности спроводила сам различите анализе и истраживања, помоћу којих сам боље упозната са значајним иституцијама у Европској унији. Пружена ми је прилика да заједно са ментором креирамо садржај за промоцију Фонда. Kроз практичан рад научила сам шта је све потребно како би пројектна идеја претворила у дело. Такође, путем презентација и видео садржаја сазнала сам о претходним, али и актуелним пројектима Европске уније у нашој држави. Запослени су ми указали на обуке које реализује Фонд Европски послови, где постоји могућност да се и студенти пријаве. Након завршетка стручне праксе, задовољна сам што сам имала прилику да обавим у овом предузећу стручну праксу, која ми је указала на нове могућности у погледу будућег запослења. Ивона Веселиновић

Јелена Јовановић

Јелена Јовановић

Ерсте банка

Моје име је Јелена Јовановић. Студент сам треће године на смеру Финансије и  банкарство. Током летњег семестра обављала сам стручну праксу у Ерсте банци преко Центра за развој каријере и стручну праксу који постоји у нашој Школи. На реализацији праксе је било веома занимљиво, запослени у филијали су се трудили да ми објасне оно што чини њихов радни дан и све што ми није било јасно. Пропратила сам њихов рад за благајном и са клијентима и научила нешто корисно и ново.

Наташа Зец

Наташа Зец

Ерсте банка

Моје име је Наташа Зец. Студент сам друге године на смеру Финансије и банкарство. Преко Центра за развој каријере сам ишла на двонедељну праксу у Ерсте банку. Запослени у филијали су били изузетно љубазни и максимално су се потрудили да пренесу знање и одговоре на сва питања. Стечено знање из школе сам могла да применим у пракси. Уз пријатну радну атмосферу сам се упознала са функционисањем банкарског система. По завршетку праксе добила сам понуду за посао. Веома сам задовољна и мислим да ће ми стечено искуство са праксе бити веома корисно у будућности. Препоручујем свим студентима да искористе прилику и пријаве се за обављање праксе преко Центра за развој каријере.

Милица Пошарац

Милица Пошарац

Туристичка агенција Мозаик Примо у Новом Саду

Зовем се Милица Пошарац. Студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. Преко Центра за развој карјере праксу сам обављала у марту 2023. године, у  туристичкој Агенцији Мозаик Примо у Новом Саду. Моје лично искуство од првог дана реализације праксе је заиста лепо. Много ми се свиђа тимски рад, као и садрзај самог посла у агенцији, састављање уговора, програма путовања,  као и процес осигурања путника. Туризам сам по себи пруза широк спектар интеросовања, могућност упознавања са различитим културама, народима и дестинацијама. Свим студентима бих препоручила да реализује праксу која је у домену њихових интересовања, јер је заиста лепо искуство, али и припрема за посао, којим ћемо се бавити у будућности.

Исидора Стамболија

Исидора Стамболија

ОТП банка

Моје име је Исидора Стамболија, студент сам друге године на смеру Трговина и међународно пословање. У току летњег семестра конкурисала сам за стручну праксу преко Центра за развој каријере наше Школе. Имала сам прилику да обављам праксу у трајању две недеље  у једној од експозитура ОТП банке. Током обављања праксе стекла сам значајна практична знања из области финансија, као и рачуноводства.  На пракси сам се веома добро снашла, имала сам добру менторку, која ми је доста помогла како би што пре и боље савладала нова знања. Сви остали запослени су заиста били веома љубазни, пријатни, толерантни, дружељубиви и били су увек спремни да са великим задовољством одговоре на сваку могу нејасноћу или питање. Атмосфера је била заиста веома пријатна, опуштајућа и прикладна за функционисање једног успешног тима.  Ово је за мене једно заиста лепо животно искуство и сматрам да ће ми знање које сам тамо стекла послужити у мом даљем школовању и усавршавању.  Након ове успешно обављане праксе настављам даље моје студије за једно значајно ново искуство, познанства и контакте са драгим особама из филијале ОТП банке. Препоручила би сваком да искористи прилику да се пријави за обављање праксе преко наше Школе, јер сматрам да пракса доста значи и пуно помаже студентима како би се боље пронашли у струци којом ће се у будућности бавити.

Глорија Лелеа

Глорија Лелеа

Ерсте банка

Моје име је Глорија Лелеа, студент сам друге године на смеру Трговина и међународно пословање. У току трећег семестра конкурисала сам за стручну праксу преко Центра за развој каријере наше школе. Указала ми се прилика да обављам праксу од две недеље у Ерсте банци. Ово искуство ми је помогло да видим како изгледа један радни дан запослене особе. Ментор и цео колектив су били веома љубазни према мени, многе нове ствари везане за посао сам научила од њих. Знање које сам стекла послужиће ми у даљем школовању и напредовању. Посебно бих истакла да сам добила и понуду за посао у њиховој банци, на којој сам веома захвална. Ово је идеална прилика за нас студенте да осетимо како изгледа бити запослен, а ако оставимо добар утисак, добијамо могућност даље сарадње и запослења после праксе или након завршетка студија.

Јована Поповић

Јована Поповић

Фонд европски послови - АП Војводина

Моје име је Јована Поповић, студент сам треће године на смијеру Трговина и међународно пословање. Преко Центра за развој каријере имала сам прилику већ други пут да обављам праксу. Мој избор ове године је био Фонд „Европски послови“ АП Војводина. Током праксе, уз помоћ запослених који су били и више него приступачни и љубазни, упознала сам се са конкретним активностима Фонда и стекла искуство које ће ми користити у будућности. Након успјешно реализоване праксе од стране Фонда ми је уручен сертификат који ће сигурно обогатити мој ЦВ. Свим студентима бих препоручила да преко Центра за развој каријере изаберу компанију која им највише одговара и на тај начин стекну практично искуство још током студија.

Бранислав Дешић

Бранислав Дешић

Моје искуство - Хотел Војводина

Моје име је Бранислав Дешић, студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. Преко Центра за развој каријере, успешно сам реализовао праксу у Хотелу Војводина. На пракси сам стекао значајно искуство и нова познанства. Запослени у хотелу си били веома љубазни и отворени за све предлоге. Сваки нови дан је био другачији од претходног, те је и мотивација била на виском нивоу. Опробао сам се у свим секторима и на различитим позицијама и упознао се са системом функционисања хотела. Препоручио бих свима да се пријаве за обављање праксе како би стекли ново искуство и упознали се са потенцијалним занимањем у будућности.

Јелена Стефановић

Јелена Стефановић

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Стефановић Јелена, студент сам друге године основних струковних студија на смеру Финансије и банкарство. Одлучила сам се стручну праксу реализујем преко Центра за развој каријере јер сматрам да постоји велики број предузећа која могу обухватити интересовања и жеље сваког студента. У складу са мојим афинитетима, чланови Центра су ме упутили на праксу у Ерсте банку и могу рећи да сам презадовољна искуством које сам стекла за кратак период. Јако брзо сам се уклопила у радни колектив, а томе је највише допринео одлично организован тим, пријатна атмосфера за рад, као и окружење које подстиче учење и напредовање. На тај начин сам дошла до основних знања из банкарског сектора која ће ми сигурно бити веома корисна у даљој пословној каријери. Желим да истакнем да током реализације стручне праксе постоји константна подршка ментора и запослених у предузећу као и повратне информације које су кључне за успешну комуникацију и квалитетну сарадњу. Након ове праксе настављам студије богатија за једно ново искуство, практична знања као и нова познанства и контакте. Стручна пракса има велики утицај како на лични, тако и на професионални развој, зато топло препоручујем студентима да се пријаве и обогате своје биографије.

Филип Фридман

Филип Фридман

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Филип Фридман, студент сам треће године на смеру Финансије и банкарство. Имао сам прилику да преко Центра за развој каријере који постоји у нашој школи обављам стручну праксу у Ерсте банци у Новом Саду. Моје искуство из ове банке је изузетни позитивно, радни амбијент је пријатан, запослени су изузетно пријатни и расположени да помогну.Поручио бих студентима да искористе прилику коју Центар за развој каријере и наша Школа пружају студентима и да похађају праксу како би на тај начин стекли знање И искуство које ће им помоћи у даљем развоју каријере.

Никола Љубинац

Никола Љубинац

Моје искуство - Ерсте банкаа

Моје име је Никола Љубинац. Студент сам друге године на студијском програму Финансије и банкарство. Преко Центра за развој каријере сам успешно реализовао праксу у Ерсте банци. На пракси сам стекао ново искуство и нова познанства. Менторка и остали запослени у филијали су били веома љубазни и увек спремни да ми објасне све што ми није било јасно. Сваки дан сам учио нешто ново и било ми је занимљиво. Видео сам како изгледа радити у струци и то ме је додатно мотивисало. Препоручио бих свим студентима да конкуришу за праксу преко Центра за развој каријере и да се опробају у свом будућем занимању.

Ивона Веселиновић

Ивона Веселиновић

Моје искуство - ОТП банка

Моје име је Ивона Веселиновић, студент сам треће године на смеру Финансије и банкарство. Упућена сам на стручну праксу преко Центра за развој каријере у ОТП банку. Приликом реализације стручне праксе проширила сам теоријска и практична знања из области банкарства. Искуство након обављење стручне праксе је веома пријатно и позитивно. Сматрам да је стручна пракса током студија изузетно важна јер даје одличну могућност за развој и унапређење пословне каријере студената

Јелена Јањић

Јелена Јањић

Моје искуство - Туристичка организација Војводине

Моје име је Јелена Јањић, студент сам треће године на смеру Туризам и хотелијерство. Стручна пракса је идеална прилика да пословне позиције сагледате из другог угла и стекнете практична знања и вештине које ће вас на тржишту рада издвојити од конкуренције. Ја сам одабрала да своју праксу реализујем у Туристичкој организацији Војводине. Свим својим колегама студентима бих препоручила да у сарадњи са Центром за развој каријере и стручну праксу изаберу предузеће чије подручије рада је повезано са њиховим интресовањима и тако отворе врата ка новим приликама и успесима.

Јована Плавшић

Јована Плавшић

Моје искуство - ОТП банка

Моје име је Јована Плавшић  и студент сам друге године на смеру Финансије и банкарство. Ово је моје искуство са праксе у ОТП банци коју сам обављала преко Центра за развоја каријере. Пракса у ОТП банци је заиста била веома едукативна и изузетно занимљива. Сви запослени су били вољни да поделе своја знања са мном,  као и да одговоре на сва моја питања. Током праксе сам се упознала са функционисањем банкарског система, односима са клијентима и процедурама у раду. Пракса ми је заиста помогла да применим своје знање  у практицном смислу, као и да стекнем почетно радно искуство. Праксу би препоруцила свима јер је заиста лепа прилика за све студенте да се опробају за рад у колективу, као и да стекну применљива знања која ће им помоћи у будућем раду.

Страхиња Зелић

Страхиња Зелић

Моје искуство - Хотел Војводина

Моје име је Страхиња Зелић, студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. Преко Центра за развој каријере, успешно сам реализовао праксу у хотелу Војводина. Пракса ми је омогућила да стекнем почетно радон искуство и нова познанства. Запослени у хотелу су били веома љубазни и увек су били спремни да одговоре на сва моја питања везана за посао који сам обављао. Сваки дан на пракси је био другачији од претходног, јер сам пролазио кроз различите секторе и на тај начин сам имао прилику да се упознам са системом рада хотела. Препоручио бих свима да се пријаве за праксу како би на тај начин стекли практично искуство и упознали се са потенцијалним занимањем у будућности.

Слађана Станаћев

Слађана Станаћев

Моје искуство - ОТП банка - Зрењанин

Моје име је Слађана Станаћев. Као студент друге године Високе пословне школе, смера Финансије и банкарство, имала сам прилику да обављам феријалну стручну праксу у ОТП банци у Зрењанину. Током праксе, која је трајала две недеље, стекла сам нова теоријска знања, док сам у раду са клијентима стекла и значајно практично искуство. Запослени у банци су били врло професионални, љубазни и увек су радо одговарали на сва моја питања и нејасноће. Драго ми је што сам имала прилику да обављам стручну праксу у овој банци. Овим путем, желим да позовем све студенте да се пријаве за реализацију стручне праксе преко Центра за развој каријере.

Јована Бановић

Јована Бановић

Моје искуство - Фрушке терме

Моје име је Јована Бановић. Студент сам треће године на смеру Туризам и хотелијерство. Имала сам ту могућност да преко Центра за развој каријере обављам праксу у хотелу “Фрушке Терме” и да стекнем драгоцено практично искуство. Ментори у овом хотелу су веома љубазни и имају професионалан однос са студентима који долазе на праксу . Стекла сам знања и вештине из Ф&Б сектора, и вештине из области врхунског сервиса и комуникације у угоститељству. Веома сам задовољна и носим позитивне утиске након завршетка праксе. Свим студентима школе препоручујем да се пријаве за одлазак на стручну праксу, јер иста има велики утицај на професионални развој каријере у будућности.

Лорена Тормаши

Лорена Тормаши

Моје искуство - Фонд Европски послови

Моје име је Лорена Тормаши и студент сам треће године на смеру Трговина и медјународно пословање. У току летњег семестра, на конкурсу Центра за развој каријере, пријавила сам се за обављање стручне праксе у Фонду „Европски послови“ АП Војводине и успешно је реализовала. Иако је пракса трајала релативно кратко, за то време сам, уз помоћ запослених коју су били и више него приступачни, ангажовани и посвећени, проширила своје видике, упознала се са конкретним активностима Фонда и њиховом суштинском сврхом. Имала сам прилику да присуствујем састанцима и конференцијама Фонда које су ме додатно упутиле не само у текућа дешавања на нивоу Фонда већ  и читавог региона. Након успешно реализоване радне праксе од Фонда ми је уручен сертификат који ће свакако украсити мој ЦВ. Стручна пракса нам пружа могућност да се упознамо са радним местина и областима рада која нас интересује и да на тај начин олакшамо себи почетак пословног живота који нас очекује након дипломе. Баш из тог разлога бих свакоме најтоплије препоручила да се одлучи за обављање праксе и већ у току студија започне пут свог личног развоја.

Николина Павлица

Николина Павлица

Моје искуство - Агенцијаза енергетику Новог Сада

Моје име је Николина Павлица. Студент сам друге године смера Финансије и банкарство и изабрала сам да стручну праксу обављам преко Центра за развој каријере у Агенцији за енергетику града Новог Сада. Запослени су били изузетно пријатни и спремни да деле своје знање. Константно су ми давали нове информације и задатке и усмеравали ме у решавању истих. Стекла сам драгоцено практично искуство у области финансијског пословања. Научила сам како да обрачунавам зараде, књижим разне врсте докумената, и користим разне пословне сајтове и апликације као што су еПорези, Параграф Леx, апр, цросо, и многе друге. Веома сам захвална на могућности која ми је омогућена. Препоручујем свима да искористе прилике које им Центар за развој каријере пружа и започну пут ка успешној каријери

Мартина Караматић

Мартина Караматић

Моје искуство - Туристичка организација Војводине

Моје име је Мартина Караматић. Студент сам друге године на смеру туризам и хотелијерство. Преко Центра за развој каијере и стручну праксу реализовала сам праксу у Туристичкој организацији Војводине. Веома сам задовољна и носим позитивне утиске након завршетка праксе. Колектив ТОВ-а је веома професионалан и сви су расположени да поделие своје знање са студентима. Током праксе имала сам могућност да радим на ажурирању података, пружена ми је могућност да остварим интеракцију са посетиоцима (туристима) инфо-центра и колектив се потрудио да сваки дан научим нешто ново. Иако је због тренутне епидемиолошке ситуације у свету туристичка привреда веома оштећена, ТОВ и наша Школа представљају пример успешног рада и прилагођавања променама.

Сташа Илијевски

Сташа Илијевски

Моје искуство - Агенција Мозаик примо

Моје име је Сташа Илијевски и студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. За обављање стручне праксе одабрала сам туристичку агенцију „Мозаик примо“, где сам је и реализовала, преко Центра за развој каријере. Запослени у агенцији максимално излазе у сусрет, веома су пријатни и вољни да пренесу своја практична знања и вештине које ће ми помоћи у будућности. Упознала сам се са функционисањем пословања у туристичкој агенцији и сигурна сам да ће ово утицати на мој избор каријере у даљем периоду. Целокупан утисак је веома позитиван и зато бих свима препоручила да се пријаве и обаве стручну праксу у конкретним предузећима. Сигурна сам да ће на тај начин стећи нова и корисна искуства. ​

Сара Јовић

Сара Јовић

Моје искуство - Хотел Арта

Моје име је Сара Јовић. Студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. Као обавезан предмет, стручну праксу, изабрала сам Примењени менаџмент хотелијерских предузећа. Преко Центра за развој каријере одлучила сам да се пријавим у боутиqуе хотел „Арта“, где сам праксу и обавила. Ментори у хотелу су љубазни и имају професионалан однос са свима који долазе у хотел. На пракси сам стекла основна знања за даљи рад у овој области. Са стручне праксе носим позитивна искуства, и свим студентима бих препоручила да се пријаве у Центар за развој каријере како би проширили своје знање

Теодора Борковић

Теодора Борковић

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Теодора Борковић, апсолвент сам у Високој пословној школи на смеру Финансије и банкарство. Како је данас битно студирање, тако је битно да се стиче и практично знање, а самим тим ту почиње и каријера младог човека. Висока пословна школа ми је омогућила да два пута обављам праксу у Ерсте банци, у филијали Парк Цитy. Школа нам омогућује да упознамо пословање банке бар на кратко. У априлу 2019. одлазим први пут на стручну праксу. Период трајања праксе је кратак, али динамичан. На пракси сам се одлично снашла и имала сам одличне менторе у филијали. Добијала сам информације о пословању банке, обављала ситне послове и за две недеље научила много. Школа и Центар за развој каријере наше школе су ми такође омогућили да и у трећој години одем на праксу, а инсистирала сам да одем у исту филијалу. Како сам већ други пут била тамо, упозната са свим запосленима, а делимично упозната са послом који се обавља, други пут сам се још боље снашла и још много тога новог научила. Пред сам крај завршетка праксе указала ми се прилика да као студент останем у тој филијали на месту дигиталног саветника. У међувремену је почела пандемија и проглашено је ванредно стање, а тада сам била спречена да започнем каријеру у Ерсте банци. Након завршетка ванредне ситуације, добила сам позив од Ерсте банке да радим на позицији сарадника сервисног центра Ерсте банке. Од 1. јуна званично почиње моја каријера у Ерсте банци захваљујући стручној пракси Високе пословне школе. Наша школа пружа могућности које су значајне и треба их искористити. Свим студентима школе препоручујем да се пријаве за одлазак на стручну праксу, јер, по мени, пракса има велики утицај на професионални развој каријере у будућности.

Арнела Поповић

Арнела Поповић

Моје искуство - Компанија Сонгаре

Моје име је Арнела Поповић, студент сам треће године смера Трговина и међународно пословање. Током зимског семестра пријавила сам се за стручну праксу у компанији Согнаре. Предузеће се бави производњом осталог намештаја, има 15 запослених, 5 малопродаја и велепродају. Однос надређених према запосленима је врло коректан, као и однос између колега. На стручној пракси сам са менторима прошла кроз већи део пословања – научила сам да користим програм за рачуноводство, пријављивала брзу пошту, обилазила малопродаје, упознала сам се са документацијом компаније. Стекла сам много значајних познанстава, квалитетно знање, искуства које ће ми помоћи у даљем напредовању. Велика предност наше школе јесте што пружа могућност одласка на стручну праксу, јер поред знања које стичемо, веома је важно имати и радно искуство. Велико ми је задовољство и част што сам се упознала са компанијом која је на мене оставила пуно лепих утисака, донела знања, пријатељства, као и успомене. Надам се да ћу опет имати прилику да у будућности сарађујем са овом компанијом

Тамара Такарич

Тамара Такарич

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Тамара Такарич. Апсолвент сам Високе пословне школе струковних студија на смеру Финансије и банкарство. Како је данас важно студирање, тако је важно и стицање стручне праксе за напредовање и будуће запослење. Почетком јула 2020. године пријавила сам се на конкурс Центра за развој каријере за летњу праксу у Ерсте банци. Након два месеца сам добила понуду за посао, потписала сам нови уговор и постала део Ерсте тима. Захваљујући ментору и запосленима из Ерсте банке постепено стичем знања и вештине које ће ми бити неопходне за даљу каријеру. Наша школа пружа могућности које су врло важне за запослење након, али и током студија, и треба их искористити. Свима желим срећу и успех, можда и да у наредном периоду постанемо колеге.

Филип Кршић

Филип Кршић

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Филип Кршић, тренутно сам студент треће године струковних студија на Високој пословној школи у Новом Саду. Приликом уписивања наше школе одлучио сам се за смер Финансије и банкарство, са жељом да закорачим у свет банкара и рачуновођа. На путу да остварим свој циљ помогла ми је професионална оријентација, преко Центра за развој каријере и стручну праксу. Ерсте банка у Новом Саду је место где по други пут обављам стручну праксу, а искуство које носим са те праксе премашило је сва моја очекивања. Колектив и запослени су ми помогли да унапредим своје знање и вештине и стекнем ново професионално искуство, са којим сам схватио да сам пронашао жељени посао. Захвалан сам Центру за развој каријере, и свим студентима бих препоручио професионалну оријентацију коју нуди наша школа како би сви лакше дошли до жељеног посла.

Тамара Лаћарак

Тамара Лаћарак

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Тамара Лаћарак, студент сам треће године основних струковних студија на Високој пословној школи на смеру Туризам и хотелијерство. Захваљујући Центру за развој каријере који нуди одличне прилике већ током студирања, добила сам понуду за плаћену праксу у филијали Ерсте банке у Новом Саду у трајању од месец дана. Школа ми је омогућила да проширим знање и да се опробам и у области која није у струци за коју се школујем. На пракси сам се сусрела са веома пријатним људима, одличним шефом који ми је био на располагању за сва моја питања, и у вези са послом за који сам била задужена, али и за питања која се односе на остале послове које банка обавља, а нису у опису мог посла. Имала сам могућност да научим и да ми буде објашњено све што ме интересује. Од првог дана сам прихваћена и представљена као нови колега осталим дугогодишњим запосленима у банци. Ни у једном моменту се нисам осетила другачијом од других запослених и нико није правио разлику између мене, као студента, и дугогодишњег радника. Праксу сам завршила као задовољан студент и са једним веома битним закључком, а то је да треба прихватити сваку понуду у животу, јер можда баш та понуда промени начин вашег размишљања и усмери вас у потпуно другом смеру. Можете, баш као и ја, да проширите своје видике и схватите да поред туризма уживате да радите и у економији, и да ћете свакако после завршетка студија бити заинтересовани и за једну и за другу врсту каријере. Драги моји студенти, мој савет вам је да прихватите све што вам се пружа, да будете као сунђер и упијате и знање и искуство!

Јована Тошић

Јована Тошић

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Јована Тошић. Завршила сам основне струковне студије на смеру Финансијско пословање и рачуноводство, да бих потом уписала специјалистичке студије на смеру Банкарско и берзанско пословање у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду. Током студирања Школа нам је често пружала могућности за обављање стручне праксе и стицање практичних знања кроз рад у некој од компанија, банака, тако да сам одлучила да ту прилику искористим. На специјалистичким студијама сам обавила стручну праксу преко Центра за развој каријере и стручну праксу у једној од филијала Ерсте банке у Новом Саду. То ми је отворило врата ка новом ангажовању и запослењу. По завршетку студија, убрзо сам добила посао и тренутно сам запослена у Ерсте банци, у сектору за управљање кредитним ризицима, одељење САБИНЕ и ЕБА анализе. Веома сам задовољна, и једно и друго бих оценила као позитивно искуство из којег ћу понети многа знања.

Ивана Стефановић

Ивана Стефановић

Моје искуство - Ерсте банка

Моје име је Ивана Стефановић. У свет банкарства закорачила сам уз помоћ Високе пословне школе као практикант на АМЛ пројекту, где сам у централи Ерсте банке провела нешто више од годину дана. Након тога, одлучила сам да сагледам банкарство из другог угла и суочим се са новим изазовима, те сам од октобра запослена у филијали Ерсте банке. Интересовање за ову област се јавило захваљујући сјајним професорима и студијском програму мастер студија. У банкарству радим непуне 2 године, иако ми оно није било почетно усмерење. Наиме, завршила сам основне струковне студије на смеру Трговина и међународно пословање са просеком 9,46, да бих потом наставила студирање на мастер струковним студијама где тренутно пишем мастер рад. Сви ми знамо да почетак изградње сопственог пута није лак задатак. Али, ту је школа која пружа сјајне прилике за то, а на вама је да их паметно искористите. Срећно!

Стефан Стећук

Стефан Стећук

Моје искуство - Фонд Европски послови

Моје име је Стефан Стећук. Завршио сам основне струковне студије на Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду, смер Финансијско пословање и рачуноводство, потом уписујем мастер студије на смеру Међународно пословање и финансије. Током мастер студија потребно је обавити стручну праксу, те сам се пријавио преко Центра за развој каријере и изабрао да стручну праксу обавим у Фонду ’’Европски послови’’ Аутономне покрајине Војводине. Кроз стручну праксу сам се упознао са свим делатностима које фонд обавља, поред тога учествовао сам у тродневној обуци ’’Могућност финансирања путем ЕУ фондова’’ за који сам добио сертификат. Знање које сам стекао том приликом тренутно примењујем у писању мастер рада. Моје лично искуство је позитивно, те студентима Високе пословне школе препоручујем да се на стручну праксу пријаве преко Центра за развој каријере.

Илијана Бјелајац

Илијана Бјелајац

Наташа Обрадовић

Наташа Обрадовић

Моје искуство - ОТП Банка

Моје име је Наташа Обрадовић, студент сам треће године на смеру Финансије и банкарство. Током лета сам обављала стручну праксу у ОТП банци. За праксу сам се пријавиља искључиво ради стицања искуства, да бих „завирила“ у свет своје струке и сазнала како то изгледа из перспективе стручних и успешних људи. Моје искуство током ове стручне праксе било је и више него позитивно. Монторка која ми је била додељена, као и цео колектив запослених су били веома пријатни и сваки дан су ми кроз рад, причу и савете приближавали како заиста изгледа рад у банци. Пријатно сам изненађена колико тога се може научити посматрањем како се ради са клијентима и на тај начин овладати стручном терминологијом, као и упознати се са појмом међуљудских односа у компанији. Препоручила бих и другим студентима који имају жељу да стекну овакво искуство, а слободно могу рећи и нова познанства да се пријаве за праксу преко Центра за развој каријере у нашој школи.

Mиа Трајковић

Mиа Трајковић

Моје искуство - Агенција за Енергетику

Моје искуство са праксе у Агенцији за енергетику је веома позитивно. Запослени су били љубазни, пријатни и вољни да одговоре на свако моје питање. Атмосфера је све време била позитивна и пријатељска, што је мени било веома важно. Најинтересантије ми је то сто сам имала прилику да по први пут видим како се оно сто учимо у Школи примењује у пракси, на радном месту. Иако је пракса кратко трајала, научила сам доста ствари које ћу, надам се, моћи да применим у својој будућој пословној каријери. Топло бих препоруцила свим заинтересованим да и они оду на струцну праксу у Агенцију за енергетику, јер се колеге заиста труде да пренесу знање и да се све време осецате пријатно.

Неда Гњатић

Неда Гњатић

Моје искуство - Хотел Торник

Преко Центра за развој каријере конкурисала сам за зимску плаћену стручну праксу у хотелу Торник. Запослени и ментори у хотелу били су љубазни и вољни да помогну и мени и другим студентима да се упознају са послом. Након тога, добила сам понуду за плаћену летњу стручну праксу. Током летње праксе сам се још боље снашла и усавршила своја знања и вештине.Кроз праксу може много тога да се научи и зато бих препоручила свим студентима обављање праксе преко Центра за развој каријере и стручну праксу како би унапредили своје способности и стекли искуства које ће им доста помоћи у даљем развоју каријере.

Сандра Тутић

Сандра Тутић

Моје искуство - Ерсте банка

На сајту школе сам видела оглас за посао у Ерсте банци. Послала сам свој ЦВ и кроз пар дана смо имали интервју, након чега су ме и запослили. Радим у call центру, чиме стичем однос са клијентима и проверам њихово задовољство услугама. Сви запослени су веома љубазни и вољни да ме обуче за посао. Ерсте банка пружа младима, без радног искуства, могућност да напредују и да се усавршавају за даљу пословну каријеру. Препоручила бих свима да искорсите прилику за запослење у банци и да стичу нова знања!