Izaberite stranicu

Naši studenti na praksi

Јована Бановић

Моје име је Јована Бановић. Студент сам треће године на смеру Туризам и хотелијерство. Имала сам ту могућност да преко Центра за развој каријере обављам праксу у хотелу “Фрушке Терме” и да стекнем драгоцено практично искуство. Ментори у овом хотелу су веома љубазни и имају професионалан однос са студентима који долазе на праксу . Стекла сам знања и вештине из Ф&Б сектора, и вештине из области врхунског сервиса и комуникације у угоститељству. Веома сам задовољна и носим позитивне утиске након завршетка праксе. Свим студентима школе препоручујем да се пријаве за одлазак на стручну праксу, јер иста има велики утицај на професионални развој каријере у будућности. 

 

 

 

Лорена Тормаши

Моје име је Лорена Тормаши и студент сам треће године на смеру Трговина и медјународно пословање. У току летњег семестра, на конкурсу Центра за развој каријере, пријавила сам се за обављање стручне праксе у Фонду „Европски послови“ АП Војводине и успешно је реализовала. Иако је пракса трајала релативно кратко, за то време сам, уз помоћ запослених коју су били и више него приступачни, ангажовани и посвећени, проширила своје видике, упознала се са конкретним активностима Фонда и њиховом суштинском сврхом. Имала сам прилику да присуствујем састанцима и конференцијама Фонда које су ме додатно упутиле не само у текућа дешавања на нивоу Фонда већ  и читавог региона. Након успешно реализоване радне праксе од Фонда ми је уручен сертификат који ће свакако украсити мој ЦВ. Стручна пракса нам пружа могућност да се упознамо са радним местина и областима рада која нас интересује и да на тај начин олакшамо себи почетак пословног живота који нас очекује након дипломе. Баш из тог разлога бих свакоме најтоплије препоручила да се одлучи за обављање праксе и већ у току студија започне пут свог личног развоја.

 

 

 

Николина Павлица

Моје име је Николина Павлица. Студент сам друге године смера Финансије и банкарство и изабрала сам да стручну праксу обављам преко Центра за развој каријере у Агенцији за енергетику града Новог Сада.

Запослени су били изузетно пријатни и спремни да деле своје знање. Константно су ми давали нове информације и задатке и усмеравали ме у решавању истих.

Стекла сам драгоцено практично искуство у области финансијског пословања. Научила сам како да обрачунавам зараде, књижим разне врсте докумената, и користим разне пословне сајтове и апликације као што су еПорези, Параграф Леx, апр, цросо, и многе друге.

Веома сам захвална на могућности која ми је омогућена. Препоручујем свима да искористе прилике које им Центар за развој каријере пружа и започну пут ка успешној каријери

 

 

 

Сташа Илијевски

Моје име је Сташа Илијевски и студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. За обављање стручне праксе одабрала сам туристичку агенцију „Мозаик примо“, где сам је и реализовала, преко Центра за развој каријере.

Запослени у агенцији максимално излазе у сусрет, веома су пријатни и вољни да пренесу своја практична знања и вештине које ће ми помоћи у будућности. Упознала сам се са функционисањем пословања у туристичкој агенцији и сигурна сам да ће ово утицати на мој избор каријере у даљем периоду.

Целокупан утисак је веома позитиван и зато бих свима препоручила да се пријаве и обаве стручну праксу у конкретним предузећима. Сигурна сам да ће на тај начин стећи нова и корисна искуства. ​

 

 

 

Мартина Караматић

Моје име је Мартина Караматић. Студент сам друге године на смеру туризам и хотелијерство. Преко Центра за развој каијере и стручну праксу реализовала сам праксу у Туристичкој организацији Војводине. Веома сам задовољна и носим позитивне утиске након завршетка праксе. Колектив ТОВ-а је веома професионалан и сви су расположени да поделие своје знање са студентима. Током праксе имала сам могућност да радим на ажурирању података, пружена ми је могућност да остварим интеракцију са посетиоцима (туристима) инфо-центра и колектив се потрудио да сваки дан научим нешто ново. Иако је због тренутне епидемиолошке ситуације у свету туристичка привреда веома оштећена, ТОВ и наша Школа представљају пример успешног рада и прилагођавања променама.

 

 

 

 

 

Сара Јовић

Моје име је Сара Јовић. Студент сам друге године на смеру Туризам и хотелијерство. Као обавезан предмет, стручну праксу, изабрала сам Примењени менаџмент хотелијерских предузећа. Преко Центра за развој каријере одлучила сам да се пријавим у боутиqуе хотел „Арта“, где сам праксу и обавила. Ментори у хотелу су љубазни и имају професионалан однос са свима који долазе у хотел. На пракси сам стекла основна знања за даљи рад у овој области. Са стручне праксе носим позитивна искуства, и свим студентима бих препоручила да се пријаве у Центар за развој каријере како би проширили своје знање

 

 

 

 

 

Теодора Борковић

Моје име је Теодора Борковић, апсолвент сам у Високој пословној школи на смеру Финансије и банкарство. Како је данас битно студирање, тако је битно да се стиче и практично знање, а самим тим ту почиње и каријера младог човека. Висока пословна школа ми је омогућила да два пута обављам праксу у Ерсте банци, у филијали Парк Цитy. Школа нам омогућује да упознамо пословање банке бар на кратко. У априлу 2019. одлазим први пут на стручну праксу. Период трајања праксе је кратак, али динамичан. На пракси сам се одлично снашла и имала сам одличне менторе у филијали. Добијала сам информације о пословању банке, обављала ситне послове и за две недеље научила много. Школа и Центар за развој каријере наше школе су ми такође омогућили да и у трећој години одем на праксу, а инсистирала сам да одем у исту филијалу. Како сам већ други пут била тамо, упозната са свим запосленима, а делимично упозната са послом који се обавља, други пут сам се још боље снашла и још много тога новог научила. Пред сам крај завршетка праксе указала ми се прилика да као студент останем у тој филијали на месту дигиталног саветника. У међувремену је почела пандемија и проглашено је ванредно стање, а тада сам била спречена да започнем каријеру у Ерсте банци. Након завршетка ванредне ситуације, добила сам позив од Ерсте банке да радим на позицији сарадника сервисног центра Ерсте банке. Од 1. јуна званично почиње моја каријера у Ерсте банци захваљујући стручној пракси Високе пословне школе. Наша школа пружа могућности које су значајне и треба их искористити. Свим студентима школе препоручујем да се пријаве за одлазак на стручну праксу, јер, по мени, пракса има велики утицај на професионални развој каријере у будућности.

 

 

Арнела Поповић

Моје име је Арнела Поповић, студент сам треће године смера Трговина и међународно пословање. Током зимског семестра пријавила сам се за стручну праксу у компанији Согнаре. Предузеће се бави производњом осталог намештаја, има 15 запослених, 5 малопродаја и велепродају. Однос надређених према запосленима је врло коректан, као и однос између колега. На стручној пракси сам са менторима прошла кроз већи део пословања – научила сам да користим програм за рачуноводство, пријављивала брзу пошту, обилазила малопродаје, упознала сам се са документацијом компаније. Стекла сам много значајних познанстава, квалитетно знање, искуства које ће ми помоћи у даљем напредовању. Велика предност наше школе јесте што пружа могућност одласка на стручну праксу, јер поред знања које стичемо, веома је важно имати и радно искуство. Велико ми је задовољство и част што сам се упознала са компанијом која је на мене оставила пуно лепих утисака, донела знања, пријатељства, као и успомене. Надам се да ћу опет имати прилику да у будућности сарађујем са овом компанијом

 

 

 

 

Тамара Такарич

Моје име је Тамара Такарич. Апсолвент сам Високе пословне школе струковних студија на смеру Финансије и банкарство. Како је данас важно студирање, тако је важно и стицање стручне праксе за напредовање и будуће запослење. Почетком јула 2020. године пријавила сам се на конкурс Центра за развој каријере за летњу праксу у Ерсте банци. Након два месеца сам добила понуду за посао, потписала сам нови уговор и постала део Ерсте тима. Захваљујући ментору и запосленима из Ерсте банке постепено стичем знања и вештине које ће ми бити неопходне за даљу каријеру.

Наша школа пружа могућности које су врло важне за запослење након, али и током студија, и треба их искористити. Свима желим срећу и успех, можда и да у наредном периоду постанемо колеге.

 

 

 

 

Филип Кршић

Моје име је Филип Кршић, тренутно сам студент треће године струковних студија на Високој пословној школи у Новом Саду. Приликом уписивања наше школе одлучио сам се за смер Финансије и банкарство, са жељом да закорачим у свет банкара и рачуновођа. На путу да остварим свој циљ помогла ми је професионална оријентација, преко Центра за развој каријере и стручну праксу. Ерсте банка у Новом Саду је место где по други пут обављам стручну праксу, а искуство које носим са те праксе премашило је сва моја очекивања. Колектив и запослени су ми помогли да унапредим своје знање и вештине и стекнем ново професионално искуство, са којим сам схватио да сам пронашао жељени посао. Захвалан сам Центру за развој каријере, и свим студентима бих препоручио професионалну оријентацију коју нуди наша школа како би сви лакше дошли до жељеног посла.

 

 

 

 

Тамара Лаћарак

Моје име је Тамара Лаћарак, студент сам треће године основних струковних студија на Високој пословној школи на смеру Туризам и хотелијерство. Захваљујући Центру за развој каријере који нуди одличне прилике већ током студирања, добила сам понуду за плаћену праксу у филијали Ерсте банке у Новом Саду у трајању од месец дана. Школа ми је омогућила да проширим знање и да се опробам и у области која није у струци за коју се школујем. На пракси сам се сусрела са веома пријатним људима, одличним шефом који ми је био на располагању за сва моја питања, и у вези са послом за који сам била задужена, али и за питања која се односе на остале послове које банка обавља, а нису у опису мог посла. Имала сам могућност да научим и да ми буде објашњено све што ме интересује. Од првог дана сам прихваћена и представљена као нови колега осталим дугогодишњим запосленима у банци. Ни у једном моменту се нисам осетила другачијом од других запослених и нико није правио разлику између мене, као студента, и дугогодишњег радника. Праксу сам завршила као задовољан студент и са једним веома битним закључком, а то је да треба прихватити сваку понуду у животу, јер можда баш та понуда промени начин вашег размишљања и усмери вас у потпуно другом смеру. Можете, баш као и ја, да проширите своје видике и схватите да поред туризма уживате да радите и у економији, и да ћете свакако после завршетка студија бити заинтересовани и за једну и за другу врсту каријере. Драги моји студенти, мој савет вам је да прихватите све што вам се пружа, да будете као сунђер и упијате и знање и искуство!

 

Јована Тошић

Моје име је Јована Тошић. Завршила сам основне струковне студије на смеру Финансијско пословање и рачуноводство, да бих потом уписала специјалистичке студије на смеру Банкарско и берзанско пословање у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду.

Током студирања Школа нам је често пружала могућности за обављање стручне праксе и стицање практичних знања кроз рад у некој од компанија, банака, тако да сам одлучила да ту прилику искористим. На специјалистичким студијама сам обавила стручну праксу преко Центра за развој каријере и стручну праксу у једној од филијала Ерсте банке у Новом Саду. То ми је отворило врата ка новом ангажовању и запослењу. По завршетку студија, убрзо сам добила посао и тренутно сам запослена у Ерсте банци, у сектору за управљање кредитним ризицима, одељење САБИНЕ и ЕБА анализе. Веома сам задовољна, и једно и друго бих оценила као позитивно искуство из којег ћу понети многа знања.

 

Ивана Стефановић

Моје име је Ивана Стефановић. У свет банкарства закорачила сам уз помоћ Високе пословне школе као практикант на АМЛ пројекту, где сам у централи Ерсте банке провела нешто више од годину дана. Након тога, одлучила сам да сагледам банкарство из другог угла и суочим се са новим изазовима, те сам од октобра запослена у филијали Ерсте банке. Интересовање за ову област се јавило захваљујући сјајним професорима и студијском програму мастер студија.

У банкарству радим непуне 2 године, иако ми оно није било почетно усмерење. Наиме, завршила сам основне струковне студије на смеру Трговина и међународно пословање са просеком 9,46, да бих потом наставила студирање на мастер струковним студијама где тренутно пишем мастер рад.

Сви ми знамо да почетак изградње сопственог пута није лак задатак. Али, ту је школа која пружа сјајне прилике за то, а на вама је да их паметно искористите. Срећно!

 

 

Стефан Стећук

Моје име је Стефан Стећук. Завршио сам основне струковне студије на Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду, смер Финансијско пословање и рачуноводство, потом уписујем мастер студије на смеру Међународно пословање и финансије.

Током мастер студија потребно је обавити стручну праксу, те сам се пријавио преко Центра за развој каријере и изабрао да стручну праксу обавим у Фонду ’’Европски послови’’ Аутономне покрајине Војводине. Кроз стручну праксу сам се упознао са свим делатностима које фонд обавља, поред тога учествовао сам у тродневној обуци  ’’Могућност финансирања путем ЕУ фондова’’ за који сам добио сертификат. Знање које сам стекао том приликом тренутно примењујем у писању мастер рада.

Моје лично искуство је позитивно, те студентима Високе пословне школе препоручујем да се на стручну праксу пријаве преко Центра за развој каријере.

 

.

 

Илијана Бјелајац