Izaberite stranicu

Naši studenti na praksi

Jovana Tošić

Moje ime je Jovana Tošić. Završila sam osnovne strukovne studije na smeru Finansijsko poslovanje i računovodstvo, da bih potom upisala specijalističke studije na smeru Bankarsko i berzansko poslovanje u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.

Tokom studiranja Škola nam je često pružala mogućnosti za obavljanje stručne prakse i sticanje praktičnih znanja kroz rad u nekoj od kompanija, banaka, tako da sam odlučila da tu priliku iskoristim. Na specijalističkim studijama sam obavila stručnu praksu preko Centra za razvoj karijere i stručnu praksu u jednoj od filijala Erste banke u Novom Sadu. To mi je otvorilo vrata ka novom angažovanju i zaposlenju. Po završetku studija, ubrzo sam dobila posao i trenutno sam zaposlena u Erste banci, u sektoru za upravljanje kreditnim rizicima, odeljenje SABINE i EBA analize. Veoma sam zadovoljna, i jedno i drugo bih ocenila kao pozitivno iskustvo iz kojeg ću poneti mnoga znanja.

 

Goran Đurović

Zovem se Goran Đurović, trenutno sam student treće godine u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. U drugoj godini sam odradio stručnu praksu preko Centra za razvoj karijere i stručnu praksu u filijali Erste banke u Novom Sadu. U filijali su direktor i zaposleni bili jako prijatni prema meni, izlazili su mi u susret i maksimalno pomagali. Od njih sam mnogo toga naučio. Nekoliko meseci po završetku prakse, dobio sam ponudu za posao zbog svog rada i zalaganja tokom prakse. Nažalost, nisam mogao da je prihvatim zbog obaveza koje sam imao tokom studija. Preporučio bih svim studentima, koji su u mogućnosti i kojima se pruži takva prilika, da je maksimalno iskoriste. Prezadovoljan sam praksom. Za mene je praksa bilo jako lepo i korisno iskustvo, pokazalo se koliko je praksa bitna u našoj školi i koliko nam može pomoći oko zaposlenja.

 

 

Ivana Stefanović

Moje ime je Ivana Stefanović. U svet bankarstva zakoračila sam uz pomoć Visoke poslovne škole kao praktikant na AML projektu, gde sam u centrali Erste banke provela nešto više od godinu dana. Nakon toga, odlučila sam da sagledam bankarstvo iz drugog ugla i suočim se sa novim izazovima, te sam od oktobra zaposlena u filijali Erste banke. Interesovanje za ovu oblast se javilo zahvaljujući sjajnim profesorima i studijskom programu master studija.

U bankarstvu radim nepune 2 godine, iako mi ono nije bilo početno usmerenje. Naime, završila sam osnovne strukovne studije na smeru Trgovina i međunarodno poslovanje sa prosekom 9,46, da bih potom nastavila studiranje na master strukovnim studijama gde trenutno pišem master rad.

Svi mi znamo da početak izgradnje sopstvenog puta nije lak zadatak. Ali, tu je škola koja pruža sjajne prilike za to, a na vama je da ih pametno iskoristite. Srećno!

 

Stefan Stećuk

Moje ime je Stefan Stećuk. Završio sam osnovne strukovne studije na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, smer Finansijsko poslovanje i računovodstvo, potom upisujem master studije na smeru Međunarodno poslovanje i finansije.

Tokom master studija potrebno je obaviti stručnu praksu, te sam se prijavio preko Centra za razvoj karijere i izabrao da stručnu praksu obavim u Fondu ’’Evropski poslovi’’ Autonomne pokrajine Vojvodine. Kroz stručnu praksu sam se upoznao sa svim delatnostima koje fond obavlja, pored toga učestvovao sam u trodnevnoj obuci  ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’ za koji sam dobio sertifikat. Znanje koje sam stekao tom prilikom trenutno primenjujem u pisanju master rada.

Moje lično iskustvo je pozitivno, te studentima Visoke poslovne škole preporučujem da se na stručnu praksu prijave preko Centra za razvoj karijere.

 

Ilijana Bjelajac