Izaberite stranicu

Naši studenti na praksi

Jovana Banović

Moje ime je Jovana Banović. Student sam treće godine na smeru Turizam i hotelijerstvo. Imala sam tu mogućnost da preko Centra za razvoj karijere obavljam praksu u hotelu “Fruške Terme” i da steknem dragoceno praktično iskustvo. Mentori u ovom hotelu su veoma ljubazni i imaju profesionalan odnos sa studentima koji dolaze na praksu . Stekla sam znanja i veštine iz F&B sektora, i veštine iz oblasti vrhunskog servisa i komunikacije u ugostiteljstvu. Veoma sam zadovoljna i nosim pozitivne utiske nakon završetka prakse. Svim studentima škole preporučujem da se prijave za odlazak na stručnu praksu, jer ista ima veliki uticaj na profesionalni razvoj karijere u budućnosti. 

 

 

 

Lorena Tormaši

Moje ime je Lorena Tormaši i student sam treće godine na smeru Trgovina i medjunarodno poslovanje. U toku letnjeg semestra, na konkursu Centra za razvoj karijere, prijavila sam se za obavljanje stručne prakse u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i uspešno je realizovala. Iako je praksa trajala relativno kratko, za to vreme sam, uz pomoć zaposlenih koju su bili i više nego pristupačni, angažovani i posvećeni, proširila svoje vidike, upoznala se sa konkretnim aktivnostima Fonda i njihovom suštinskom svrhom. Imala sam priliku da prisustvujem sastancima i konferencijama Fonda koje su me dodatno uputile ne samo u tekuća dešavanja na nivou Fonda već  i čitavog regiona. Nakon uspešno realizovane radne prakse od Fonda mi je uručen sertifikat koji će svakako ukrasiti moj CV. Stručna praksa nam pruža mogućnost da se upoznamo sa radnim mestina i oblastima rada koja nas interesuje i da na taj način olakšamo sebi početak poslovnog života koji nas očekuje nakon diplome. Baš iz tog razloga bih svakome najtoplije preporučila da se odluči za obavljanje prakse i već u toku studija započne put svog ličnog razvoja.

 

 

 

Nikolina Pavlica

Moje ime je Nikolina Pavlica. Student sam druge godine smera Finansije i bankarstvo i izabrala sam da stručnu praksu obavljam preko Centra za razvoj karijere u Agenciji za energetiku grada Novog Sada.

Zaposleni su bili izuzetno prijatni i spremni da dele svoje znanje. Konstantno su mi davali nove informacije i zadatke i usmeravali me u rešavanju istih.

Stekla sam dragoceno praktično iskustvo u oblasti finansijskog poslovanja. Naučila sam kako da obračunavam zarade, knjižim razne vrste dokumenata, i koristim razne poslovne sajtove i aplikacije kao što su ePorezi, Paragraf Lex, apr, croso, i mnoge druge.

Veoma sam zahvalna na mogućnosti koja mi je omogućena. Preporučujem svima da iskoriste prilike koje im Centar za razvoj karijere pruža i započnu put ka uspešnoj karijeri

 

 

 

Staša Ilijevski

Moje ime je Staša Ilijevski i student sam druge godine na smeru Turizam i hotelijerstvo. Za obavljanje stručne prakse odabrala sam turističku agenciju „Mozaik primo“, gde sam je i realizovala, preko Centra za razvoj karijere.

Zaposleni u agenciji maksimalno izlaze u susret, veoma su prijatni i voljni da prenesu svoja praktična znanja i veštine koje će mi pomoći u budućnosti. Upoznala sam se sa funkcionisanjem poslovanja u turističkoj agenciji i sigurna sam da će ovo uticati na moj izbor karijere u daljem periodu.

Celokupan utisak je veoma pozitivan i zato bih svima preporučila da se prijave i obave stručnu praksu u konkretnim preduzećima. Sigurna sam da će na taj način steći nova i korisna iskustva. ​

 

 

 

Martina Karamatić

Moje ime je Martina Karamatić. Student sam druge godine na smeru turizam i hotelijerstvo. Preko Centra za razvoj kaijere i stručnu praksu realizovala sam praksu u Turističkoj organizaciji Vojvodine. Veoma sam zadovoljna i nosim pozitivne utiske nakon završetka prakse. Kolektiv TOV-a je veoma profesionalan i svi su raspoloženi da podelie svoje znanje sa studentima. Tokom prakse imala sam mogućnost da radim na ažuriranju podataka, pružena mi je mogućnost da ostvarim interakciju sa posetiocima (turistima) info-centra i kolektiv se potrudio da svaki dan naučim nešto novo. Iako je zbog trenutne epidemiološke situacije u svetu turistička privreda veoma oštećena, TOV i naša Škola predstavljaju primer uspešnog rada i prilagođavanja promenama.

 

 

 

 

 

Sara Jović

Moje ime je Sara Jović. Student sam druge godine na smeru Turizam i hotelijerstvo. Kao obavezan predmet, stručnu praksu, izabrala sam Primenjeni menadžment hotelijerskih preduzeća. Preko Centra za razvoj karijere odlučila sam da se prijavim u boutique hotel „Arta“, gde sam praksu i obavila. Mentori u hotelu su ljubazni i imaju profesionalan odnos sa svima koji dolaze u hotel. Na praksi sam stekla osnovna znanja za dalji rad u ovoj oblasti. Sa stručne prakse nosim pozitivna iskustva, i svim studentima bih preporučila da se prijave u Centar za razvoj karijere kako bi proširili svoje znanje

 

 

 

 

 

Teodora Borković

Moje ime je Teodora Borković, apsolvent sam u Visokoj poslovnoj školi na smeru Finansije i bankarstvo. Kako je danas bitno studiranje, tako je bitno da se stiče i praktično znanje, a samim tim tu počinje i karijera mladog čoveka. Visoka poslovna škola mi je omogućila da dva puta obavljam praksu u Erste banci, u filijali Park City. Škola nam omogućuje da upoznamo poslovanje banke bar na kratko. U aprilu 2019. odlazim prvi put na stručnu praksu. Period trajanja prakse je kratak, ali dinamičan. Na praksi sam se odlično snašla i imala sam odlične mentore u filijali. Dobijala sam informacije o poslovanju banke, obavljala sitne poslove i za dve nedelje naučila mnogo. Škola i Centar za razvoj karijere naše škole su mi takođe omogućili da i u trećoj godini odem na praksu, a insistirala sam da odem u istu filijalu. Kako sam već drugi put bila tamo, upoznata sa svim zaposlenima, a delimično upoznata sa poslom koji se obavlja, drugi put sam se još bolje snašla i još mnogo toga novog naučila. Pred sam kraj završetka prakse ukazala mi se prilika da kao student ostanem u toj filijali na mestu digitalnog savetnika. U međuvremenu je počela pandemija i proglašeno je vanredno stanje, a tada sam bila sprečena da započnem karijeru u Erste banci. Nakon završetka vanredne situacije, dobila sam poziv od Erste banke da radim na poziciji saradnika servisnog centra Erste banke. Od 1. juna zvanično počinje moja karijera u Erste banci zahvaljujući stručnoj praksi Visoke poslovne škole. Naša škola pruža mogućnosti koje su značajne i treba ih iskoristiti. Svim studentima škole preporučujem da se prijave za odlazak na stručnu praksu, jer, po meni, praksa ima veliki uticaj na profesionalni razvoj karijere u budućnosti.

 

 

Arnela Popović

Moje ime je Arnela Popović, student sam treće godine smera Trgovina i međunarodno poslovanje. Tokom zimskog semestra prijavila sam se za stručnu praksu u kompaniji Sognare. Preduzeće se bavi proizvodnjom ostalog nameštaja, ima 15 zaposlenih, 5 maloprodaja i veleprodaju. Odnos nadređenih prema zaposlenima je vrlo korektan, kao i odnos između kolega. Na stručnoj praksi sam sa mentorima prošla kroz veći deo poslovanja – naučila sam da koristim program za računovodstvo, prijavljivala brzu poštu, obilazila maloprodaje, upoznala sam se sa dokumentacijom kompanije. Stekla sam mnogo značajnih poznanstava, kvalitetno znanje, iskustva koje će mi pomoći u daljem napredovanju. Velika prednost naše škole jeste što pruža mogućnost odlaska na stručnu praksu, jer pored znanja koje stičemo, veoma je važno imati i radno iskustvo. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam se upoznala sa kompanijom koja je na mene ostavila puno lepih utisaka, donela znanja, prijateljstva, kao i uspomene. Nadam se da ću opet imati priliku da u budućnosti sarađujem sa ovom kompanijom

 

 

 

 

Tamara Takarič

Moje ime je Tamara Takarič. Apsolvent sam Visoke poslovne škole strukovnih studija na smeru Finansije i bankarstvo. Kako je danas važno studiranje, tako je važno i sticanje stručne prakse za napredovanje i buduće zaposlenje. Početkom jula 2020. godine prijavila sam se na konkurs Centra za razvoj karijere za letnju praksu u Erste banci. Nakon dva meseca sam dobila ponudu za posao, potpisala sam novi ugovor i postala deo Erste tima. Zahvaljujući mentoru i zaposlenima iz Erste banke postepeno stičem znanja i veštine koje će mi biti neophodne za dalju karijeru.

Naša škola pruža mogućnosti koje su vrlo važne za zaposlenje nakon, ali i tokom studija, i treba ih iskoristiti. Svima želim sreću i uspeh, možda i da u narednom periodu postanemo kolege.

 

 

 

 

Filip Kršić

Moje ime je Filip Kršić, trenutno sam student treće godine strukovnih studija na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. Prilikom upisivanja naše škole odlučio sam se za smer Finansije i bankarstvo, sa željom da zakoračim u svet bankara i računovođa. Na putu da ostvarim svoj cilj pomogla mi je profesionalna orijentacija, preko Centra za razvoj karijere i stručnu praksu. Erste banka u Novom Sadu je mesto gde po drugi put obavljam stručnu praksu, a iskustvo koje nosim sa te prakse premašilo je sva moja očekivanja. Kolektiv i zaposleni su mi pomogli da unapredim svoje znanje i veštine i steknem novo profesionalno iskustvo, sa kojim sam shvatio da sam pronašao željeni posao. Zahvalan sam Centru za razvoj karijere, i svim studentima bih preporučio profesionalnu orijentaciju koju nudi naša škola kako bi svi lakše došli do željenog posla.

 

 

 

 

Tamara Laćarak

Moje ime je Tamara Laćarak, student sam treće godine osnovnih strukovnih studija na Visokoj poslovnoj školi na smeru Turizam i hotelijerstvo. Zahvaljujući Centru za razvoj karijere koji nudi odlične prilike već tokom studiranja, dobila sam ponudu za plaćenu praksu u filijali Erste banke u Novom Sadu u trajanju od mesec dana. Škola mi je omogućila da proširim znanje i da se oprobam i u oblasti koja nije u struci za koju se školujem. Na praksi sam se susrela sa veoma prijatnim ljudima, odličnim šefom koji mi je bio na raspolaganju za sva moja pitanja, i u vezi sa poslom za koji sam bila zadužena, ali i za pitanja koja se odnose na ostale poslove koje banka obavlja, a nisu u opisu mog posla. Imala sam mogućnost da naučim i da mi bude objašnjeno sve što me interesuje. Od prvog dana sam prihvaćena i predstavljena kao novi kolega ostalim dugogodišnjim zaposlenima u banci. Ni u jednom momentu se nisam osetila drugačijom od drugih zaposlenih i niko nije pravio razliku između mene, kao studenta, i dugogodišnjeg radnika. Praksu sam završila kao zadovoljan student i sa jednim veoma bitnim zaključkom, a to je da treba prihvatiti svaku ponudu u životu, jer možda baš ta ponuda promeni način vašeg razmišljanja i usmeri vas u potpuno drugom smeru. Možete, baš kao i ja, da proširite svoje vidike i shvatite da pored turizma uživate da radite i u ekonomiji, i da ćete svakako posle završetka studija biti zainteresovani i za jednu i za drugu vrstu karijere. Dragi moji studenti, moj savet vam je da prihvatite sve što vam se pruža, da budete kao sunđer i upijate i znanje i iskustvo!

 

Jovana Tošić

Moje ime je Jovana Tošić. Završila sam osnovne strukovne studije na smeru Finansijsko poslovanje i računovodstvo, da bih potom upisala specijalističke studije na smeru Bankarsko i berzansko poslovanje u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.

Tokom studiranja Škola nam je često pružala mogućnosti za obavljanje stručne prakse i sticanje praktičnih znanja kroz rad u nekoj od kompanija, banaka, tako da sam odlučila da tu priliku iskoristim. Na specijalističkim studijama sam obavila stručnu praksu preko Centra za razvoj karijere i stručnu praksu u jednoj od filijala Erste banke u Novom Sadu. To mi je otvorilo vrata ka novom angažovanju i zaposlenju. Po završetku studija, ubrzo sam dobila posao i trenutno sam zaposlena u Erste banci, u sektoru za upravljanje kreditnim rizicima, odeljenje SABINE i EBA analize. Veoma sam zadovoljna, i jedno i drugo bih ocenila kao pozitivno iskustvo iz kojeg ću poneti mnoga znanja.

 

Ivana Stefanović

Moje ime je Ivana Stefanović. U svet bankarstva zakoračila sam uz pomoć Visoke poslovne škole kao praktikant na AML projektu, gde sam u centrali Erste banke provela nešto više od godinu dana. Nakon toga, odlučila sam da sagledam bankarstvo iz drugog ugla i suočim se sa novim izazovima, te sam od oktobra zaposlena u filijali Erste banke. Interesovanje za ovu oblast se javilo zahvaljujući sjajnim profesorima i studijskom programu master studija.

U bankarstvu radim nepune 2 godine, iako mi ono nije bilo početno usmerenje. Naime, završila sam osnovne strukovne studije na smeru Trgovina i međunarodno poslovanje sa prosekom 9,46, da bih potom nastavila studiranje na master strukovnim studijama gde trenutno pišem master rad.

Svi mi znamo da početak izgradnje sopstvenog puta nije lak zadatak. Ali, tu je škola koja pruža sjajne prilike za to, a na vama je da ih pametno iskoristite. Srećno!

 

 

Stefan Stećuk

Moje ime je Stefan Stećuk. Završio sam osnovne strukovne studije na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, smer Finansijsko poslovanje i računovodstvo, potom upisujem master studije na smeru Međunarodno poslovanje i finansije.

Tokom master studija potrebno je obaviti stručnu praksu, te sam se prijavio preko Centra za razvoj karijere i izabrao da stručnu praksu obavim u Fondu ’’Evropski poslovi’’ Autonomne pokrajine Vojvodine. Kroz stručnu praksu sam se upoznao sa svim delatnostima koje fond obavlja, pored toga učestvovao sam u trodnevnoj obuci  ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’ za koji sam dobio sertifikat. Znanje koje sam stekao tom prilikom trenutno primenjujem u pisanju master rada.

Moje lično iskustvo je pozitivno, te studentima Visoke poslovne škole preporučujem da se na stručnu praksu prijave preko Centra za razvoj karijere.

 

.

 

Ilijana Bjelajac