Izaberite stranicu

Aktivnosti

Odbor za razvoj

Odbor za razvoj

Početkom maja meseca VPŠSS pokrenula je rad svog savetodavnog tela, Odbora za razvoj. Prvo okupljanje poslužilo je za međusobno bliže upoznavanje i određivanje konkretnih pravaca rada odbora. Na održanom sastanku, između ostalog. diskutovalo se je na temu praktičnosti i primenljivosti znanja i veština koje studenti stiču tokom studija. Opšti zaključak je da kompanije svojim sugestijama iz oblasti praktične nastave mogu u značajnoj meri da utiču na unapređenje praktične nastave tokom studija. U tom smislu, razgovaralo se na temu moguće saradnje u organizovanju višemesečnih mentorski vođenih stručnih praksi studenata u kompanijama, seminara, gostujućih predavanja predavača iz privrede, obuka i zajedničkih projekata.

 

OBELEŽEN DAN ŠKOLE

 

Dana 27.10.2017. godine Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu je obeležila 58 godina rada i postojanja.  Školu su posetili i čestitali zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić i pomoćnik sekretara Nela Milišić, Blaženka Mandić, zamenik generalnog direktora JP „Srbijagasa“, Dragomir Đukić, sekretar Privredne komore Vojvodine, Milan Šolaja, direktor Vojvodina ICT Cluster, dr Danilo Tomić, viši naučni savetnik…

Predavanje dr Jovana Njegića „Mašinsko učenje i veštačka inteligencija”

 

U okviru saradnje Visoke poslovne škole strukovnih studija i kompanije ComData, profesor Jovan Njegić održao je predavanje pod nazivom „Mašinsko učenje i veštačka inteligencija”. Predavanje će biti nastavljeno kroz seriju radionica o veštačkoj inteligenciji, te predstavlja početak uspešne realizacije ideja Odbora za razvoj škole, a ima za cilj približavanje Visoke poslovne škole potrebama privrede i kompanija.

https://www.comdata.rs/sesti/63-predavanje-masinsko-ucenje-i-vestacka-inteligencija/