Izaberite stranicu

Активности

Одбор за развој

Одбор за развој

Почетком маја месеца ВПШСС покренула је рад свог саветодавног тела, Одбора за развој. Прво окупљање послужило је за међусобно ближе упознавање и одређивање конкретних праваца рада одбора. На одржаном састанку, између осталог. дискутовало се је на тему практичности и применљивости знања и вештина које студенти стичу током студија. Општи закључак је да компаније својим сугестијама из области практичне наставе могу у значајној мери да утичу на унапређење практичне наставе током студија. У том смислу, разговарало се на тему могуће сарадње у организовању вишемесечних менторски вођених стручних пракси студената у компанијама, семинара, гостујућих предавања предавача из привреде, обука и заједничких пројеката.

 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ

 

Дана 27.10.2017. године Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду је обележила 58 година рада и постојања.  Школу су посетили и честитали заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић и помоћник секретара Нела Милишић, Блаженка Мандић, заменик генералног директора ЈП „Србијагаса“, Драгомир Ђукић, секретар Привредне коморе Војводине, Милан Шолаја, директор Војводина ИЦТ Цлустер, др Данило Томић, виши научни саветник…

Предавање др Јована Његића „Машинско учење и вештачка интелигенција”

 

У оквиру сарадње Високе пословне школе струковних студија и компаније ComData, професор Јован Његић одржао је предавање под називом „Машинско учење и вештачка интелигенција”. Предавање ће бити настављено кроз серију радионица о вештачкој интелигенцији, те представља почетак успешне реализације идеја Одбора за развој школе, а има за циљ приближавање Високе пословне школе потребама привреде и компанија.

https://www.comdata.rs/sesti/63-predavanje-masinsko-ucenje-i-vestacka-inteligencija/