Izaberite stranicu

Чланови Одбора за развој

Privreda i stručne organizacije

 • мр Раде Војновић – члан Извршног одбора  Addiko Bank
  Раде Војновић је рођен 1964. године у Шапцу. Након завршетка студија на Економском факултету у Новом Саду (смер Међунардни економски односи), магистрирао је на Scuola Superiore Enrico Mattei у Милану (смер Економија енергије и амбијента). Током и после студија усавршавао се у предузећима и банкама у Грчкој, Италији и Америци. Пословну каријеру је започео почетком деведесетих година у приватним фирмама и приватном бизнису, али од 1996. године ради у банкарству. Између осталог, у својој шеснаестогодишњој банкарској каријери, обављао је и следеће функције: био је директор Одељења за наплату потраживања Војвођанске банке а.д. Нови Сад, директор новосадске филијале Кулске банке а.д. Нови Сад, директор Сектора за послове са привредом у Hypo Alpe-Adria банци. Од средине 2005. ради на позицији заменика генералног директора Hypo Alpe-Adria-Bank а.д. Београд, а од октобра 2006. је члан Извршног одбора банке. Члан је Српске асоцијације менаџера. Раде Војновић говори енглески и италијански језик. Живи у Новом Саду, ожењен је и отац двоје деце.

 

 • Јасна Терзић- члан Извршног одбора  Erste Bank Нови Сад
  Јасна Терзић је већ дванаест година чланица Извршног одбора Ерсте Банке. У њеној надлежности су пословање са становништвом и малим предузећима, маркетинг и људски ресурси. У банкарству је две и по деценије. Учествује у раду неколико тела везаних за финансијски сектор. По образовању је дипломирани економиста за међународне економске односе. Описује своју одговорност као стратешко усклађивање интереса клијената, запослених и акционара, али наводи и да је то дневно изазован посао. Посебан фокус ставља на унапређивање банкарских услуга у складу са напредним технолошким решењима и новим потребама клијената. Активна је учесница програма Менторство, намењеног економском и професионалном оснаживању жена у српском друштву кроз размену искустава и знања, као и програма Суперсте, усмереног ка оснаживању појединаца и група младих људи у циљу постизања битних унапређења у области културе, уметности и образовања у нашој земљи.

 

 • др Драгица Јанковић – члан Извршног одбора  Дунав осигурања
  Драгица Јанковић рођена је 1959. Након завршетка дипломских студија на Економском факултету у Новом Саду, магистрирала је на Економском факултету Универзитета у Београду са магистарском тезом из области здравственог осигурања, да би из исте области осигурања докторирала на Универзитету Сингидунум са докторском тезом под називом: „Развој приватног здравственог осигурања као допринос реформи система здравственог осигурања у Србији“. Поред тога, поседује звање овлашћеног рачуновође и овлашћеног актуара. Драгица Јанковић је од самог почетка своју пословну каријеру везала уз компанију „Дунав осигурање“ у којој је започела рад 1985. године. Између осталог, у својој дугогодишњој професионалној каријери везаној за ову компанију обављала је и следеће функције: била је финансијски директор главне филијале, помоћник директора, а потом и директор главне филијале Дунав осигурања у Лозници, затим овлашћени актуар компаније „Дунав осигурање“ Београд, Директор Сектора за статистику и директор Функције за актуарство и управљање ризицима, да би у мају 2016. била именована за члана Извршног одбора компаније „Дунав осигурање“, задужена за Функцију за актуарство и управљање ризицима солвентности, Дирекцију за неживотна осигурања, Дирекцију за животна осигурања, Дирекцију за заједничке послове у осигурању, Дирекцију за штете. Поред тога, 2011. године Драгица Јанковић је именована у звање професора струковних студија Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду где се образовним радом бавила до 2015. године, изводећи наставу на предметима из области осигурања. Поред низа објављених радова из области осигурања, члан је Комисије за актуарство, Удружења актуара Србије (УАС) и Међународног удружења актуара (ИАА). Актуелни је главни уредник часописа „Токови осигурања”.
 • Блаженка Мандић – заменик генералног директора  ЈП Србијагас
  Дипломирани економиста. Рођена је 1962. године у Карловцу (Хрватска). Диплому Економског факултета у Осијеку стекла је 1985. године. Поседује сертификат овлашћеног рачуновође. Од 1985. до 1994. године радила је на пословима шефа рачуноводства. Од 1994. до 2013. године запослена је као финансијски директор компаније Stylos. 2013. године именована је за заменика генералног директора ЈП Србијагас, а на тој функцији се и тренутно налази. Поседује дугогодишње професионално искуство у области економских послова и управљања у привреди. Удата је и има једно дете.

 

 • др Наташа Павловић – директор  Туристичке организације Војводине
  Наташа Павловић рођена је 27.08.1978. године у Зрењанину. Дипломирала је на Природно-математичком факултету, смер дипломирани географ-туризмолог, 2002. године одбранивши тему под називом „Могућност туристичког активирања бечејских салаша”. Након завршених основних студија уписује се на последипломске студије на Економском факултету у Суботици, смер Менаџмент у услужном бизнису. Магистарску тезу под називом „Менаџмент малопродајног пакета понуде у функцији развоја туризма” одбранила је 2010. године и стекла звање магистра економских наука. На истом факултету је 2015. и докторирала са тезом под називом „Примена концепта маркетинга тоталног односа у пословању малих и средњих туристичких предузећа у Војводини”. Од октобра 2003. године запослена је у Туристичкој организацији Војводине на пословима стручног сарадника и самосталног стручног сарадника. Послове помоћника директора у Туристичкој организацији Војводине обављала је од 2007. до 2009. године, а након тога је у сталном радном односу на пословима директора у истој организацији. Осим послова маркетинга, активно је учествовала у изради и реализацији домаћих и међународних пројеката из области туризма, економије, проблема особа са инвалидитетом и деце ометене у развоју. Као аутор је објавила преко 20 радова у националним и међународним часописима и на конференцијама везаним за област туризма и економије. Говори енглески и италијански језик. Мајка је једне ћерке.

 

 • Наталија Курјак – директор маркетинга  Victoria Logistic
  Наталија Курјак је рођена 1965. године у Зрењанину. Завршила је студије на Пољопривредном факултету у Новом Саду на смеру заштите биља. Каријеру је градила кроз рад у заштити биља и у области пољопривредног маркетинга у Институту за пољопривреду у Зрењанину, почев од 1990. године, где је једно време обављала и функцију генералног директора. Свој пословни пут наставља у Делта Холдингу, Делта Агрохемији као стручни сарадник за заштиту биља и маркетинг у пољопривреди. Од 2005. године па до данас је члан тима агробизнис компаније Victoria group, најпре на позицији директора маркетинга фабрике минералних ђубрива Фертил из Бачке Паланке, где је радила на јачању новог ђубрива на тржишту Србије. Затим следе послови позиционирања бренда Искон уља на тржишту јестивих уља у Србији, а уједно је била и бренд менаџер за програм Сојавита. Потом је водила маркетинг Victoria grupe на позицији директора маркетинга. Била је носилац активности компаније за друштвену одговорност, где је управљала многим значајним пројектима, и вршила је посао ПР-а компаније. Данас је на позицији директора маркетинга Victoria Logistic, чланице система Victoria group.

 

 • Роберт Чобан – председник  Color Press Group
  Рођен 27.12.1968. у Бачу (Војводина, Србија). Средњу школу завршио у Бачкој Паланци, Студирао је на Правном факултету у Новом Саду. Од 1990. ради као новинар – у почетку као новосадски дописник београдских „Вечерњих новости”; загребачке „Арене”, сарајевских „Наших дана”. Сарађује и у магазинима „Време” и „Став”. 1992. са групом студената обнавља излажење студентског месечника „Index”. После два броја следи смена целокупне редакције и покретање „Независног index”-а, који ће касније променити име у „Свет” из којег је настала издавачка кућа Color Press Група. Данас је на челу Color Press Групе, највећег издавача магазина у региону са компанијама у свих 6 република – 72 магазина, 15 интернет портала и преко 80 конференција годишње. У порфолију компаније налазе се и бројни лиценцни наслови: „The Economist”, „Hello!”, „Gloria”, „Story”, „Лиса“, „Мој стан”, „Brava Casa”, „Bravo”, „Алан Форд”, „Grazia”, „Jamie Oliver Magazine” и бројни други.

 

 • Младен Думановић – HR консултант, ComData

 

 • Милан Шолаја – директор  Војводина ICT Cluster
  Од 2010. је на челу Војвођанског ИКТ кластера из Новог Сада, где користи своје богато искуство из међународних пројеката и познавање српског ИТ сектора за развој и достизање циљева удружења. Војвођански ИКТ кластер данас важи за најбољу организацију овог типа у Србији и својим перформансама утире пут другим кластерима. Милан је вероватно најгласнији заговорник интереса ИТ индустрије коју је, уз помоћ кластера и других партнера, поставио у центар интересовања јавности у Србији последњих година, инсистирајући на потреби да се подигне свест о важности овог сектора и потенцијала који се морају сачувати и искористити за добробит шире друштвене заједнице и привреде. Његово претходно искуство укључује саветовање инвеститора, финансијску експертизу и управљање међународним пројектима са снажним акцентом на информационе технологије. Милан је ожењен и има двоје деце.

 

 • Драгомир Ђукић – секретар  Привредне коморе Војводине
  Дипломирао је на Економском факултету у Суботици. Магистрирао је на БК универзитету у Београду у области: Наука о менаџменту – област саобраћаја и веза. Од 1991. до 2000. године је на месту помоћника генералног директора ЈП ПТТ, задужен за Војводину. У два мандата, укупно осам година, члан је УО Continental банке у Новом Саду и Поштанске штедионице Београд. У периоду 2000-2001. обавља функцију директора аустријске фирме ЈУ-ГРИМЕX. У периоду 2001-2002. обавља функцију директора TRGOCOMA, предузећа основаног од стране ПКВ. Члан Радне групе за израду пројекта Средњорочног плана развоја Аутономне покрајине Војводине, задужен за инфраструктуру, који је крајем 2003. године усвојен од стране Скупштине АПВ. Од 2003. у сталном радном односу у Привредној комори Војводине. Један од оснивача и први председник УО Покрајинског центра за таленте.

 

 • Марко Пећанац – саветник за страна улагања при кабинету председника Владе Републике Србије
  Марко Пећанац је завршио специјалистичке студије на Високој пословној школи струковних студија, Нови Сад, као студент генерације, са просеком 10.00. Од 2013. године обавља функцију саветника за стране директне инвестиције у кабинету Председника Владе. Учестовао је у имплементацији стратешких инвестиционих пројеката у Србији попут компанија: Bosch, Siemens, Panasonic, Continental, Tigar Tyres, Magna, PKC, Lear итд. Током реализације поменутих пројеката, Марко се специјализовао за развој, опремање и управљање индустријским зонама. Учествовао је на пројектима индустријских зона: Суботица, Кикинда, Нови Сад, Смедерево, Крагујевац, Ниш, Прибој, Врање. Поред тога, обављао је руководеће фунције у компанијама: „ФАП Корпорација Прибој А.Д.“, „МСК Кикинда А.Д.“ и „Енергопројект Холдинг А.Д. Београд“.
 •  Федор Шрак – Менаџер  експозитуре Societe Generale банке
  Федор Шрак је рођен 1975. године у Новом Саду. Завршио је основне студије у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду на смеру Менаџмент финансија и рачуноводство. Пословну каријеру је започео у приватним фирмама, а у банкарству је од 2008. године. Прва банка му је била КБЦ Банка у којој је радио на позицији шефа експозитуре, а 2013. године прешао је у Societe Generale банку у којој и данас ради. Водио је тимове више различитих експозитура за време рада у SoGe банци, а сада води новосадски тим. Поседује значајно искуство у раду са клијентима и њихово задовољство увек ставља на прво место. Отац је две ћерке.

 

Наука и образовање

 • Др Јелена Дамњановић– професор, Висока пословна школа струковних студија Нови Сад
 • Др Бисерка Комненић– професор, Висока пословна школа струковних студија Нови Сад
 • Др Јован Његић– професор, Висока пословна школа струковних студија Нови Сад
 • Проф. др Драган Шкорић– дописни члан Српске академије наука и уметности