Izaberite stranicu

Članovi Odbora za razvoj

Privreda i stručne organizacije

 • mr Rade Vojnović – član Izvršnog odbora  Addiko Bank
  Rade Vojnović je rođen 1964. godine u Šapcu. Nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu (smer Međunardni ekonomski odnosi), magistrirao je na Scuola Superiore Enrico Mattei u Milanu (smer Ekonomija energije i ambijenta). Tokom i posle studija usavršavao se u preduzećima i bankama u Grčkoj, Italiji i Americi. Poslovnu karijeru je započeo početkom devedesetih godina u privatnim firmama i privatnom biznisu, ali od 1996. godine radi u bankarstvu. Između ostalog, u svojoj šesnaestogodišnjoj bankarskoj karijeri, obavljao je i sledeće funkcije: bio je direktor Odeljenja za naplatu potraživanja Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, direktor novosadske filijale Kulske banke a.d. Novi Sad, direktor Sektora za poslove sa privredom u Hypo Alpe-Adria banci. Od sredine 2005. radi na poziciji zamenika generalnog direktora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd, a od oktobra 2006. je član Izvršnog odbora banke. Član je Srpske asocijacije menadžera. Rade Vojnović govori engleski i italijanski jezik. Živi u Novom Sadu, oženjen je i otac dvoje dece.

 

 • Jasna Terzić- član Izvršnog odbora  Erste Bank Novi Sad
  Jasna Terzić je već dvanaest godina članica Izvršnog odbora Erste Banke. U njenoj nadležnosti su poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima, marketing i ljudski resursi. U bankarstvu je dve i po decenije. Učestvuje u radu nekoliko tela vezanih za finansijski sektor. Po obrazovanju je diplomirani ekonomista za međunarodne ekonomske odnose. Opisuje svoju odgovornost kao strateško usklađivanje interesa klijenata, zaposlenih i akcionara, ali navodi i da je to dnevno izazovan posao. Poseban fokus stavlja na unapređivanje bankarskih usluga u skladu sa naprednim tehnološkim rešenjima i novim potrebama klijenata. Aktivna je učesnica programa Mentorstvo, namenjenog ekonomskom i profesionalnom osnaživanju žena u srpskom društvu kroz razmenu iskustava i znanja, kao i programa Superste, usmerenog ka osnaživanju pojedinaca i grupa mladih ljudi u cilju postizanja bitnih unapređenja u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja u našoj zemlji.

 

 • dr Dragica Janković – član Izvršnog odbora  Dunav osiguranja
  Dragica Janković rođena je 1959. Nakon završetka diplomskih studija na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa magistarskom tezom iz oblasti zdravstvenog osiguranja, da bi iz iste oblasti osiguranja doktorirala na Univerzitetu Singidunum sa doktorskom tezom pod nazivom: „Razvoj privatnog zdravstvenog osiguranja kao doprinos reformi sistema zdravstvenog osiguranja u Srbiji“. Pored toga, poseduje zvanje ovlašćenog računovođe i ovlašćenog aktuara. Dragica Janković je od samog početka svoju poslovnu karijeru vezala uz kompaniju „Dunav osiguranje“ u kojoj je započela rad 1985. godine. Između ostalog, u svojoj dugogodišnjoj profesionalnoj karijeri vezanoj za ovu kompaniju obavljala je i sledeće funkcije: bila je finansijski direktor glavne filijale, pomoćnik direktora, a potom i direktor glavne filijale Dunav osiguranja u Loznici, zatim ovlašćeni aktuar kompanije „Dunav osiguranje“ Beograd, Direktor Sektora za statistiku i direktor Funkcije za aktuarstvo i upravljanje rizicima, da bi u maju 2016. bila imenovana za člana Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje“, zadužena za Funkciju za aktuarstvo i upravljanje rizicima solventnosti, Direkciju za neživotna osiguranja, Direkciju za životna osiguranja, Direkciju za zajedničke poslove u osiguranju, Direkciju za štete. Pored toga, 2011. godine Dragica Janković je imenovana u zvanje profesora strukovnih studija Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu gde se obrazovnim radom bavila do 2015. godine, izvodeći nastavu na predmetima iz oblasti osiguranja. Pored niza objavljenih radova iz oblasti osiguranja, član je Komisije za aktuarstvo, Udruženja aktuara Srbije (UAS) i Međunarodnog udruženja aktuara (IAA). Aktuelni je glavni urednik časopisa „Tokovi osiguranja”.
 • Blaženka Mandić – zamenik generalnog direktora  JP Srbijagas
  Diplomirani ekonomista. Rođena je 1962. godine u Karlovcu (Hrvatska). Diplomu Ekonomskog fakulteta u Osijeku stekla je 1985. godine. Poseduje sertifikat ovlašćenog računovođe. Od 1985. do 1994. godine radila je na poslovima šefa računovodstva. Od 1994. do 2013. godine zaposlena je kao finansijski direktor kompanije Stylos. 2013. godine imenovana je za zamenika generalnog direktora JP Srbijagas, a na toj funkciji se i trenutno nalazi. Poseduje dugogodišnje profesionalno iskustvo u oblasti ekonomskih poslova i upravljanja u privredi. Udata je i ima jedno dete.

 

 • dr Nataša Pavlović – direktor  Turističke organizacije Vojvodine
  Nataša Pavlović rođena je 27.08.1978. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu, smer diplomirani geograf-turizmolog, 2002. godine odbranivši temu pod nazivom „Mogućnost turističkog aktiviranja bečejskih salaša”. Nakon završenih osnovnih studija upisuje se na poslediplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici, smer Menadžment u uslužnom biznisu. Magistarsku tezu pod nazivom „Menadžment maloprodajnog paketa ponude u funkciji razvoja turizma” odbranila je 2010. godine i stekla zvanje magistra ekonomskih nauka. Na istom fakultetu je 2015. i doktorirala sa tezom pod nazivom „Primena koncepta marketinga totalnog odnosa u poslovanju malih i srednjih turističkih preduzeća u Vojvodini”. Od oktobra 2003. godine zaposlena je u Turističkoj organizaciji Vojvodine na poslovima stručnog saradnika i samostalnog stručnog saradnika. Poslove pomoćnika direktora u Turističkoj organizaciji Vojvodine obavljala je od 2007. do 2009. godine, a nakon toga je u stalnom radnom odnosu na poslovima direktora u istoj organizaciji. Osim poslova marketinga, aktivno je učestvovala u izradi i realizaciji domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti turizma, ekonomije, problema osoba sa invaliditetom i dece ometene u razvoju. Kao autor je objavila preko 20 radova u nacionalnim i međunarodnim časopisima i na konferencijama vezanim za oblast turizma i ekonomije. Govori engleski i italijanski jezik. Majka je jedne ćerke.

 

 • Natalija Kurjak – direktor marketinga  Victoria Logistic
  Natalija Kurjak je rođena 1965. godine u Zrenjaninu. Završila je studije na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu na smeru zaštite bilja. Karijeru je gradila kroz rad u zaštiti bilja i u oblasti poljoprivrednog marketinga u Institutu za poljoprivredu u Zrenjaninu, počev od 1990. godine, gde je jedno vreme obavljala i funkciju generalnog direktora. Svoj poslovni put nastavlja u Delta Holdingu, Delta Agrohemiji kao stručni saradnik za zaštitu bilja i marketing u poljoprivredi. Od 2005. godine pa do danas je član tima agrobiznis kompanije Victoria group, najpre na poziciji direktora marketinga fabrike mineralnih đubriva Fertil iz Bačke Palanke, gde je radila na jačanju novog đubriva na tržištu Srbije. Zatim slede poslovi pozicioniranja brenda Iskon ulja na tržištu jestivih ulja u Srbiji, a ujedno je bila i brend menadžer za program Sojavita. Potom je vodila marketing Victoria grupe na poziciji direktora marketinga. Bila je nosilac aktivnosti kompanije za društvenu odgovornost, gde je upravljala mnogim značajnim projektima, i vršila je posao PR-a kompanije. Danas je na poziciji direktora marketinga Victoria Logistic, članice sistema Victoria group.

 

 • Robert Čoban – predsednik  Color Press Group
  Rođen 27.12.1968. u Baču (Vojvodina, Srbija). Srednju školu završio u Bačkoj Palanci, Studirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar – u početku kao novosadski dopisnik beogradskih „Večernjih novosti”; zagrebačke „Arene”, sarajevskih „Naših dana”. Sarađuje i u magazinima „Vreme” i „Stav”. 1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika „Index”. Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje „Nezavisnog index”-a, koji će kasnije promeniti ime u „Svet” iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa. Danas je na čelu Color Press Grupe, najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika – 72 magazina, 15 internet portala i preko 80 konferencija godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: „The Economist”, „Hello!”, „Gloria”, „Story”, „Lisa“, „Moj stan”, „Brava Casa”, „Bravo”, „Alan Ford”, „Grazia”, „Jamie Oliver Magazine” i brojni drugi.

 

 • Mladen Dumanović – HR konsultant, ComData

 

 • Milan Šolaja – direktor  Vojvodina ICT Cluster
  Od 2010. je na čelu Vojvođanskog IKT klastera iz Novog Sada, gde koristi svoje bogato iskustvo iz međunarodnih projekata i poznavanje srpskog IT sektora za razvoj i dostizanje ciljeva udruženja. Vojvođanski IKT klaster danas važi za najbolju organizaciju ovog tipa u Srbiji i svojim performansama utire put drugim klasterima. Milan je verovatno najglasniji zagovornik interesa IT industrije koju je, uz pomoć klastera i drugih partnera, postavio u centar interesovanja javnosti u Srbiji poslednjih godina, insistirajući na potrebi da se podigne svest o važnosti ovog sektora i potencijala koji se moraju sačuvati i iskoristiti za dobrobit šire društvene zajednice i privrede. Njegovo prethodno iskustvo uključuje savetovanje investitora, finansijsku ekspertizu i upravljanje međunarodnim projektima sa snažnim akcentom na informacione tehnologije. Milan je oženjen i ima dvoje dece.

 

 • Dragomir Đukić – sekretar  Privredne komore Vojvodine
  Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Magistrirao je na BK univerzitetu u Beogradu u oblasti: Nauka o menadžmentu – oblast saobraćaja i veza. Od 1991. do 2000. godine je na mestu pomoćnika generalnog direktora JP PTT, zadužen za Vojvodinu. U dva mandata, ukupno osam godina, član je UO Continental banke u Novom Sadu i Poštanske štedionice Beograd. U periodu 2000-2001. obavlja funkciju direktora austrijske firme JU-GRIMEX. U periodu 2001-2002. obavlja funkciju direktora TRGOCOMA, preduzeća osnovanog od strane PKV. Član Radne grupe za izradu projekta Srednjoročnog plana razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine, zadužen za infrastrukturu, koji je krajem 2003. godine usvojen od strane Skupštine APV. Od 2003. u stalnom radnom odnosu u Privrednoj komori Vojvodine. Jedan od osnivača i prvi predsednik UO Pokrajinskog centra za talente.

 

 • Marko Pećanac – savetnik za strana ulaganja pri kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije
  Marko Pećanac je završio specijalističke studije na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, Novi Sad, kao student generacije, sa prosekom 10.00. Od 2013. godine obavlja funkciju savetnika za strane direktne investicije u kabinetu Predsednika Vlade. Učestovao je u implementaciji strateških investicionih projekata u Srbiji poput kompanija: Bosch, Siemens, Panasonic, Continental, Tigar Tyres, Magna, PKC, Lear itd. Tokom realizacije pomenutih projekata, Marko se specijalizovao za razvoj, opremanje i upravljanje industrijskim zonama. Učestvovao je na projektima industrijskih zona: Subotica, Kikinda, Novi Sad, Smederevo, Kragujevac, Niš, Priboj, Vranje. Pored toga, obavljao je rukovodeće funcije u kompanijama: „FAP Korporacija Priboj A.D.“, „MSK Kikinda A.D.“ i „Energoprojekt Holding A.D. Beograd“.
 •  Fedor Šrak – Menadžer  ekspoziture Societe Generale banke
  Fedor Šrak je rođen 1975. godine u Novom Sadu. Završio je osnovne studije u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu na smeru Menadžment finansija i računovodstvo. Poslovnu karijeru je započeo u privatnim firmama, a u bankarstvu je od 2008. godine. Prva banka mu je bila KBC Banka u kojoj je radio na poziciji šefa ekspoziture, a 2013. godine prešao je u Societe Generale banku u kojoj i danas radi. Vodio je timove više različitih ekspozitura za vreme rada u SoGe banci, a sada vodi novosadski tim. Poseduje značajno iskustvo u radu sa klijentima i njihovo zadovoljstvo uvek stavlja na prvo mesto. Otac je dve ćerke.

 

Nauka i obrazovanje

 • Dr Jelena Damnjanović– profesor, Visoka poslovna škola strukovnih studija Novi Sad
 • Dr Biserka Komnenić– profesor, Visoka poslovna škola strukovnih studija Novi Sad
 • Dr Jovan Njegić– profesor, Visoka poslovna škola strukovnih studija Novi Sad
 • Prof. dr Dragan Škorić– dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti