Izaberite stranicu

Реализоване мобилности-искуства

Ненад Кресовић

Ненад Кресовић

Долазна мобилност ненаставног особља

У оквиру мобилности ненаставног особља кроз пројекат Ерасмус + К131 у периоду од 11.12.2023. године до 15.12.2023. године је реализована мобилност Кресовић Ненада, Шефа студентске службе, Пословног велеучилишта у Загребу. Током мобилности Кресовић Ненад је упознат са нашом Школом, посебно са радом и организацијом студентске службе, као и Новим Садом. Његови утисци о мобилности су „Тјeдан дана у Новом Саду било јe нeзаборавно искуство. Вeћ пар година планирао сам посјeтити тај лијeп град и указала ми сe прилика путeм Ерасмус+ оспособљавања особља. Дјeлатници Високe пословнe школe Нови Сад су јако љубазни и приступачни. Школа јe јако добро организирана и много сe можe научити од навeдeнe институцијe. Град јe прeлијeп, заиста има много тога за виђeти што сам и учинио. Радујeм сe поновном доласку и нeком новом сусрeту у граду који одишe живошћу и добрим људима.“

Мр.сц. Ведран Милојица

Мр.сц. Ведран Милојица

Долазна мобилност наставника у сврху држања наставе

У периоду од 13.12..- 17. 12. 2021. године Мр.сц. Ведран Милојица, Предавач на Пословној школи ПАР- Ријека (Република Хрватска), је у оквиру реализације мобилности наставника у сврху држања наставе боравио у нашој Школи. У оквиру посете колега  је нашим студентима одржао низ предавања о разним аспектима туризма у Републици Хрватској, са посебним освртом на стратегије ублажавања последица узрокованих ЦОВИД 19 пандемијом.

Мр.сц. Невен Шипић

Мр.сц. Невен Шипић

Долазна мобилност наставника у сврху држања наставе

У периоду од 31.05.- 04. 06. 2021. године Мр.сц. Невен Шипић, Виши предавач са Пословног велеучилишта Загреб, је у оквиру реализације мобилности наставника у сврху држања наставе боравио у нашој Школи. У оквиру посете колега Шипић је нашим студентима одржао низ предавања на тему утицаја кризе на развој предузетништва и маркетинг стратегија, са посебним освртом на утицај Цовид 19 кризе на поменута питања.

Др Бисерка Комненић

Др Бисерка Комненић

Одлазна мобилност наставника у сврху држања наставе

У периоду од 23.- 30. маја 2021. године Др Бисерка Комненић је у оквиру реализације мобилности наставника у сврху извођења наставе, боравила на високошколској установи ПАР- Ријека (Република Хрватска). Професорица Комненић је студентима из Ријеке одржала низ предавања о утицајима промена у пословном окружењу у условима кризе на економске резултате Србије и Хрватске.

Др Јелена Дамњановић

Др Јелена Дамњановић

Одлазна мобилност наставника у сврху стручног усавршавања

У периоду од 23.- 30. маја 2021. године Др Јелена Дамњановић је у оквиру реализације мобилности наставника у сврху тренинга (стручног усавршавања) боравила на високошколској установи ПАР- Ријека (Република Хрватска). У оквиру посете, професорица Дамњановић је имала прилику да се упозна са примерима добре праксе ПАР-а, везаним за организовање и спровођење стратегија интернационализације, са посебним акцентом на анализу организовања и реализације пројеката мобилности у оквиру Ерасмус+ програма.

Др Наташа Папић- Благојевић

Др Наташа Папић- Благојевић

Одлазна мобилност наставника у сврху држања наставе

У оквиру Еразмус+ програма Мобилност наставника имала сам прилику да у периоду од 15-19.04.2019. год. боравим  у Високој школи за менаџмент у туризму и информатици у Вировитици, Република Хрватска. На размену сам отишла превасходно да бих одржала неколико предавања на различите теме из предмета Финансијска математика и Пословна статистика, али топла добродошлица, интерактивност наставе и заинтересованост студената за материју коју сам излагала, учиниле су да ми боравак на овој пријатељској установи остане у најлепшем сећању. За тих неколико дана сам сарадњу са познатим колегама још више учврстила, а познанство са новим колегама обогатила идејама о могућим будућим заједничким активностима. Програм мобилности наставника је добар начин да изађете из устаљених и добро познатих оквира, да размените искуства и упознате начин рада колега са сродних високошколских установа, као и да се представите пред студентима које не оцењујете, већ са којима делите и размењујете знање.

Др Бранислав Дудић

Др Бранислав Дудић

Долазна мобилност наставника са Цомениус Универзитета у Братислави

У периоду од 7-11.10.2019. године посетио сам Високу пословну школу струковних студија у Новом Саду у оквиру Ерасмус+ програма мобилности наставног особља. Након срдачног дочека, имао сам прилику да студентима одржим низ предавања из области менаџмента. Оно што је можда важније за мене као предавача, јесте чињеница да сам имао прилику да упознам Србију и да разговарам са младим људима који у њој живе и студирају. Том приликом сам се уверио да студенти у Србији деле сличне проблеме и суочавају се са сличним изазовима као и студенти у Словачкој. Искуство које сам стекао током боравка на размени, помоћи ће ми да се професионално усавршим и да сазнања која сам стекао кроз интеракцију са младим људима из Србије имплементирам у свој будући педагошки рад. На крају желим да препоручим Високу пословну школу струковних студија свим професорима који намеравају да посете Нови Сад у оквиру Ерасмус+ размене. 

Моје Ерасмус искуство видео

Вања Станојевић

Вања Станојевић

студијски боравак у Вировитици, Република Хрватска

У периоду од фебруара до јула 2019. године боравила сам на Ерасмус+ размени у Вировитици (Република Хрватска). Пријатељски дочек, упознавање нових колега и адаптација на нову средину обележили су почетак размене.  Међутим, како је време пролазило боравак у Вировитици постајао је све лепши и садржајнији. Поред наставних активности, са новим пријатељима сам имала прилику да упознам град, културу и остале специфичности ове, за мене до тада нове средине. Након успешно положених испита и повратка кући, остала ми је лепа успомена на провод, безбрижност и слободу коју сам осећала током боравка. Са пријатељима које сам тамо стекла и данас одржавам контакт, што је можда и најважније у мојој Ерасмус причи. На крају желим свима да препоручим Ерасмус размену, јер је реч о незаборавном искуству које младим људима пружа шансу да боље упознају себе и да прошире личне видике у сваком смислу.

Моје Ерасмус искуство видео