Izaberite stranicu

Циљ семинара

Основни циљ семинара под називом ,, НА ПУТУ КА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ – ИЗАЗОВИ И МОГУЋНОСТИ” је унапређивање знања и информисаности о Европској унији.

Семинар се организује како би се кроз занимљива предавања и дискусију обезбедило стицање и проширивање постојећих знања о Европској унији и подигла свест о значају Европске уније. Током семинара, учесници ће имати прилику да на иновативан начин ближе упознају Европску унију, институције и механизме Европске уније, њене чланице, те да се боље упознају са процесом европских интеграција. Посебно значајна тема семинара јесте разумевање процеса приступања Републике Србије Европској унији са циљем да се подстакне критичко размишљање и укаже на значај и улогу појединца у овом процесу.

Kоме је семинар намењен?          

Семинар је намењен превасходно младима – ученицима и студентима, али и наставницима, професорима, представницима невладиних организација, креаторима политика, као и свим другим странама заинтересованим за теме о Европској унији.

Шта семинар обухвата?

Теме семинара су:

  • Настанак и развој Европске уније
  • Проширење Европске уније
  • Заједничка пољопривредна политика Европске уније
  • Монетарна политика Европске уније
  • Политика конкуренције Европске уније
  • Трговинска политика Европске уније
  • Република Србија и чланство у Европској унији

Начин едукације и цена семинара

Семинар је могуће похађати уживо и онлајн. Семинар је бесплатан, а термини предавања биће дефинисани накнадно у складу са бројем пријава.

Заинтересовани се могу пријавити попуњавањем упитника:

https://forms.gle/T8amUAn43YxRuQKm6

Предности семинара

Након семинара сви учесници добиће сертификат о одслушаном семинару који издаје Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду.

Семинар је настао као резултат  Жан Моне Еразмус+ пројекта „Увод у Европску унију – едукација за средње школе“ ИНЕЕС.

Учесници семинара имаће могућност коришћења иновативних едукативних материјала насталих током трајања пројекта који се састоје од презентација, видео лекција, тестова који прате предавања и приручника који ће обухватити све теме обрађене семинаром.