Studijski program: Turizam i hotelijerstvo
Struktura, svrha, ciljevi i kompetencije – Turizam i hotelijerstvo
Uverenje o akreditaciji studijskog programa Turizam i hotelijerstvo
PRVA GODINA
1. | Osnovi organizacije | I | 3 | 2 | 6 | |
2. | Osnovi menadžmenta | I | 3 | 3 | 7 | |
3. | Finansijsko računovodstvo | I | 3 | 3 | 7 | |
4. | Prvi strani poslovni jezik I | I | 2 | 2 | 5 | |
5. | Izborni predmet I | I | 2 | 2 | 5 | |
Izborna korpa I | ||||||
Psihologija | ||||||
Sociologija | ||||||
6. | Osnovi ekonomije | II | 3 | 3 | 7 | |
7. | Poslovno pravo | II | 3 | 2 | 6 | |
8. | Nacionalna ekonomija | II | 2 | 2 | 5 | |
9. | Matematika | II | 3 | 2 | 6 | |
10. | Izborni predmet II | II | 3 | 2 | 6 | |
Izborna korpa II | ||||||
Ekološki menadžment | ||||||
Agroekonomija | ||||||
Ukupno ESPB | 60 |
DRUGA GODINA | ||||||
Naziv predmeta | Sem. | Broj časova | EPSB | |||
P | A | L | ||||
Marketing | III | 2 | 2 | 5 | ||
Primena informacionih tehnologija | III | 3 | 3 | 7 | ||
Osnovi turizma i hotelijerstva | III | 3 | 3 | 7 | ||
Ekonomika preduzeća | III | 2 | 2 | 5 | ||
Izborni predmet III | III | 3 | 2 | 6 | ||
Izborna korpa III | ||||||
Marketing istraživanje | ||||||
Ponašanje potrošača | ||||||
Kvantitativni metodi u poslovnom odlučivanju | IV | 3 | 3 | 7 | ||
Preduzetništvo | IV | 3 | 2 | 6 | ||
Prvi strani poslovni jezik II | IV | 2 | 2 | 5 | ||
Stručna praksa I | IV | 6 | ||||
Izborni predmet IV | IV | 3 | 2 | 6 | ||
Izborna korpa IV | ||||||
Turistička geografija | ||||||
Posebni oblici turizma | ||||||
Minimalan broj predmeta za polaganje | 10 | |||||
Ukupno ESPB | 60 | |||||
TREĆA GODINA | ||||||
Naziv predmeta | Sem. | Broj časova | EPSB | |||
P | A | L | ||||
Ekonomika turizma | V | 3 | 2 | 6 | ||
Menadžment turističkih i hotelijerskih preduzeća | V | 3 | 3 | 7 | ||
Menadžment ljudskih resursa u turizmu i hotelijerstvu | V | 3 | 2 | 6 | ||
Prvi strani poslovni jezik III | V | 2 | 2 | 5 | ||
Izborni predmet V | V | 3 | 3 | 7 | ||
Izborna korpa V | ||||||
Prirodni resursi u turizmu | ||||||
Sportsko rekreativni turizam | ||||||
Menadžment turističke destinacije | VI | 3 | 3 | 7 | ||
Kvalitet usluga u turizmu i hotelijerstvu | VI | 3 | 2 | 6 | ||
Drugi strani poslovni jezik | VI | 2 | 2 | 5 | ||
Stručna praksa II | VI | 6 | ||||
Izborni predmet VI | VI | 3 | 2 | 6 | ||
Izborna korpa VI | ||||||
Ekologija i održivi razvoj u turizmu | ||||||
Ruralni turizam | ||||||
Informacioni sistemi u turizmu | ||||||
Minimalan broj predmeta za polaganje | 10 | |||||
Ukupno ESPB | 60 | |||||
Minimalan broj predmeta za sticanje diplome | 30 | |||||
Broj ESPB bodova za sticanje diplome | 180 | |||||
P: Predavanja A: Auditorne vežbe L: Laboratorijske vežbe |