Izaberite stranicu


Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda osvojio je internacionalni turnir "Moscow Open 2016", koji je organizovao Moskovski državni institut za međunarodne odnose 27. i 28. novembra.Na upravo završenom internacionalnom turniru "Moscow Open 2016" pobedu je odneo tim koji su činili studenti Milja Šijakinjić i Jovan Petronijević.


 


U konkurenciji 40 timova iz zemalja poput Rusije, Kine, Južne Koreje, Vijetnama, Turske, Ukrajine, Estonije i Poljske, naš tim je bio jedini van Rusije koji se plasirao u finale. U finalu se debatovalo na temu "Ovaj dom veruje da je izbor Donalda Trampa dobar za građane Ruske Federacije", naš tim je debatovao sa strane vlade i dokazao da Trampov izbor može imati veliki pozitivan uticaj na ekonomiju i međunarodne odnose Ruske federacije, koji idu njoj u prilog.



U preliminarnim rundama debatovalo se o različitim temama iz oblasti međunarodne ekonomije, međunarodnih odnosa, politike i slično.


U pojedinačnoj konkurenciji Milja je proglašena za najbolju govornicu turnira, dok je Jovan proglašen za četvrtog najboljeg u konkurenciji 80 debatera.