Preduzetništvo

Za mnoge ljude, preduzetništvo je postalo izvor prihoda, a osnivanje sopstvenog preduzeća postalo je privlačna opcija za skoro sve slojeve stanovništva. U današnjim uslovima, zbog racionalizacije broja zaposlenih u velikim preduzećima, mnogi vide preduzetništvo kao idealan način da kreiraju svoju sopstvenu sigurnost i da sami ostvare uspeh. Iz tog razloga smo na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Novi Sad kreirali studijski program Preduzetništvo koji predstavlja šansu budućim studentima za ulazak u svet preduzetništva.

Nakon završenih osnovnih studija u trajanju od tri godine (180 ESPB), studenti će znati kako da pokrenu svoj posao i da uspešno upravljaju njime. Studijski program obuhvata celovit proces od kreiranja poslovne ideje i osnivanja novog preduzeća, preko upravljanja njegovim tekućim poslovanjem, rastom i razvojem.

Pored teorijskog znanja, studenti dodatna znanja stiču kroz stručnu praksu, gostovanje stručnjaka iz različitih oblasti preduzetništva i zahvaljujući Centru za razvoj karijere koji omogućava studentima da procene svoje sposobnosti, interesovanja i motive u cilju daljeg profesionalnog usmerenja.

Po diplomiranju, studenti studijskog programa Preduzetništvo stiču zvanje Strukovni menadžer i kompetentni su za započinjanje sopstvenog preduzetničkog poduhvata ali i da ostvare aktivnu ulogu u savremenom poslovnom svetu.

Rbr. Šifra Naziv Semestar Br. časova ESPB
Rbr. Šifra Naziv Semestar Br. časova ESPB
Rbr. Šifra Naziv Semestar Br. časova ESPB