Izaberite stranicu

Naši studenti na praksi

Jovana Tošić

Moje ime je Jovana Tošić. Završila sam osnovne strukovne studije na smeru Finansijsko poslovanje i računovodstvo, da bih potom upisala specijalističke studije na smeru Bankarsko i berzansko poslovanje u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.

Tokom studiranja Škola nam je često pružala mogućnosti za obavljanje stručne prakse i sticanje praktičnih znanja kroz rad u nekoj od kompanija, banaka, tako da sam odlučila da tu priliku iskoristim. Na specijalističkim studijama sam obavila stručnu praksu preko Centra za razvoj karijere i stručnu praksu u jednoj od filijala Erste banke u Novom Sadu. To mi je otvorilo vrata ka novom angažovanju i zaposlenju. Po završetku studija, ubrzo sam dobila posao i trenutno sam zaposlena u Erste banci, u sektoru za upravljanje kreditnim rizicima, odeljenje SABINE i EBA analize. Veoma sam zadovoljna, i jedno i drugo bih ocenila kao pozitivno iskustvo iz kojeg ću poneti mnoga znanja.

 

Goran Đurović

Zovem se Goran Đurović, trenutno sam student treće godine u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. U drugoj godini sam odradio stručnu praksu preko Centra za razvoj karijere i stručnu praksu u filijali Erste banke u Novom Sadu. U filijali su direktor i zaposleni bili jako prijatni prema meni, izlazili su mi u susret i maksimalno pomagali. Od njih sam mnogo toga naučio. Nekoliko meseci po završetku prakse, dobio sam ponudu za posao zbog svog rada i zalaganja tokom prakse. Nažalost, nisam mogao da je prihvatim zbog obaveza koje sam imao tokom studija. Preporučio bih svim studentima, koji su u mogućnosti i kojima se pruži takva prilika, da je maksimalno iskoriste. Prezadovoljan sam praksom. Za mene je praksa bilo jako lepo i korisno iskustvo, pokazalo se koliko je praksa bitna u našoj školi i koliko nam može pomoći oko zaposlenja.