Izaberite stranicu




NOVA BUDŽETSKA MESTA ZA JOŠ 98 STUDENATA




Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof.dr Zoran Milošević bio je danas u prvoj zvaničnoj poseti Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, povodom odluke Pokrajinske vlade da se školi odobri dodatna kvota za upis 98 budžetskih studenata.


 


– Ova pomoć Pokrajinskog sekretarijata i Pokrajinske vlade simboliše i novi početak Visoke poslovne škole na čelu sa novim rukovodstvom. Visoka poslovna škola strukovnih studija posebna je po tome što se fokusira na stručna predavanja i studentima determiniše vezu između nauke i privrede – izjavio je prof.dr Milošević, naglasivši da je najvažnije što će prava na budžet dobiti upravo najbolji studenti.



Treći konkursni rok Visoke poslovne škole zakazan je za ponedeljak i utorak, 26. i 27. septembar, a pravo na konkurs za upis u prvu godinu studija imaju kandidati koji imaju srednje obrazovanje u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju, svih struka-profila.



Po okončanju trećeg upisnog roka obaviće se rangiranje svih kandidata prijavljenih u sva tri upisna roka, i najboljima će biti omogućeno da studiraju o trošku države.


– Zahvaljujem se premijeru Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i Pokrajinskom sekretaru prof.dr Zoranu Miloševiću na bezrezervnoj podršci, koja nam je svakako vetar u leđa u ovom novom početku poslovanja škole. Naša poslovna politika sada se usmerava ka studentima, njihovim potrebama i što većoj prohodnosti na tržištu rada – rekla je v. d. direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija Jelena Damnjanović.


 


Kako je naglasila, jedan vid pomoći studentima jeste to što školarina ostaje ista, i dalje najniža među visokim školama i iznosi 60.000 dinara, a studentima je omogućeno i plaćanje na 10 rata.



– Takođe, novo rukovodstvo donelo je odluku da 50 najboljih studenata sa prve i 50 najboljih studenata sa druge godine u novoj 2016/2017. godini budu oslobođeni polovine školarine i nagrađeni tomovima udžbenika za svoju studentsku godinu – izjavila je direktorka Damnjanović.