Izaberite stranicu

Dana 18.05.2022. god. u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu održana je naučno-stručna konferencija „EU za mlade – izazovi i mogućnosti“ u hibridnom formatu.

Konferenciju je otvorila direktorka Škole i član projektnog tima dr Jelena Damnjanović, a potom su se prisutnima, kao uvodni govornici, obratili Nela Milišić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, dr Dragan Stojanović, Erazmus ambasador za visoko obrazovanje, Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd i dr Nataša Papić-Blagojević, rukovodilac projekta.

Kao učesnici panela I pod nazivom „Teme o Evropskoj uniji u srednjim školama“, prisutnima su se obratili prof. dr Miroslav Jovanović sa Univerziteta u Ženevi i Aleksandra Kovačević, profesor u Računarskoj gimnaziji „Smart“ iz Novog Sada.

Kao učesnici panela II pod nazivom „Mladi, obrazovanje i zapošljavanje“, prisutnima su se obratili prof. dr Boban Vesin sa Univerziteta u Vestfoldu, Norveška i Sonja Marjanski Lazić, profesor u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina.

Kao učesnici panela III pod nazivom „Srbija kao kandidat za EU: mogućnosti za mlade“, prisutnima su se obratili Mina Radmilović Pjevac iz Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, dr Željko Račić, Erazmus koordinator Visoke poslovne škole strukovnih studija i dr Biljana Stankov, član projektnog tima.

Kao učesnici panela IV pod nazivom „Volonterizam, kultura i sport“, prisutnima su se obratili dr Aleksandra Terzić, viši naučni saradnik iz Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ SANU iz Beograda  i dr Ana Jovičić Vuković, član projektnog tima.

Detaljnije o projektu INEES možete pogledati na sajtu